Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardappelareaal tegen 2020 gegroeid naar 6,7 miljoen hectare

Steeds meer Chinezen zetten aardappelen op het menu

Aardappelbroodjes, zoals vlechtbrood en maancake, behoren tot de vele traditionele Chinese producten die op basis van aardappelen geproduceerd worden. Vandaag de dag zijn producten bereid met aardappelen populairder dan ooit in China. 

Deze trend kwam op gang nadat China de aardappelteelt is gaan stimuleren. De aardappel is hierdoor uitgegroeid tot één van de belangrijkste voedselgewassen in het land, bedoeld om de voedselzekerheid beter te kunnen garanderen. Volgens de Chinese minister van Landbouw zal het land tegen 2020 over een aardappelareaal van ruim 6,7 miljoen hectare beschikken.

Naarmate de overheidscampagne vordert, vergroten steeds meer bedrijven hun aandeel in de markt. De snelgroeiende aardappelsector is ook gunstig voor telers. Een teler in Dingxi legt uit dat voorheen onregelmatig gevormde aardappelen geen goede prijs opbrachten en dienden als veevoer of weggegooid werden. Dankzij de snelle ontwikkeling van de aardappelverwerkende industrie kunnen telers deze aardappelen nu wel verkopen. 

Sinds 2015 heeft China meer dan tien aardappelrassen gekozen die geschikt zijn voor de voedselverwerking en ruim 300 voedingsmiddelen ontwikkeld die met aardappelen bereid worden. 

English.eastday.com citeerde een onderzoeker van de Chinese Landbouwacademie die zei: "Het eten van aardappelen kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon voor Chinezen en de voedselzekerheid bevorderen."Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018