Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Academici roepen Thaise regering op paraquat te verbieden

Tijdens een seminar bij de Landelijke Gezondheidsdienst citeerden academici onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat het middel paraquat gezondheidsrisico's voor telers en consumenten met zich meebrengt. Een vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw maakt zich echter zorgen over de economische gevolgen, die een eventueel verbod op het middel zal hebben. 

Paraquat wordt op grote schaal gebruikt als onkruidverdelger in de Thaise tuinbouwsector. Hoewel het middel vanwege zijn doeltreffendheid populair is, nemen de zorgen omtrent de milieu- en gezondheidsrisico's van paraquat momenteel toe.

Op Nationmultimedia.com laat onderzoekster Puangrat Kajitvichyanukul weten dat het middel snel door de bodem wordt opgenomen. "Er zijn veel academische studies die de opname van paraquat in water aantonen en in diverse voedingsmiddelen, variërend van bier tot rijst, zijn al resten van paraquat aangetroffen," aldus Puangrat. 

In februari besloten de ministeries van Volksgezondheid en landbouw paraquat te verbieden. Het uiteindelijke besluit is echter aan de Adviescommissie Gevaarlijke Stoffen en dat wordt volgende maand verwacht. 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018