Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groenten- en fruitproducerende flat

Vincent Callebaut Architectures heeft onlangs een nieuw dubbelconcept onthuld met de naam Arboricole. Het project is ontworpen voor Angers in Frankrijk en kenmerkt Callebauts gebruikelijke mix van appartementen, groen en hightech duurzame tuinbouwtechnologie, waardoor bewoners groenten en fruit zelf kunnen oogsten.Het gebouw Arboricole zou een hoogte van 35 meter tellen en een totale oppervlakte van 9400 m2 beslaan, verdeeld over 50 appartementen, een hotel, een concertzaal, een ruimte voor artiesten, kantoorruimte en een restaurant op het dak.

De gebogen gevel van het gebouw zou grote groen overdekte teeltterrassen mogelijk maken. Callebaut voorziet in ongeveer 20.000 vaste planten, struiken en bomen die worden geplant, inclusief groenten en fruit. Bewoners met groene vingers zouden dan worden uitgenodigd om zelf te oogsten.

Volgens een artikel op newatlas.com, omhelst het project een aantal van de meest opmerkelijke duurzame technologieën, zoals een aardwarmtesysteem en zonne-energie, waarbij de laatste tot 40 procent van de elektriciteitsbehoeften van het gebouw produceert volgens de berekeningen van de architecten.Arboricole zou ook een regenwateropvangsysteem bevatten dat de planten en een soort biomassagenerator zou kunnen voeden en eveneens kan dienen als uitstekende isolatie. Het zou ook worden gebouwd met duurzame bouwmaterialen.

Arboricole is ontworpen voor een architectuurwedstrijd, die overigens niet werd gewonnen. Daarom zal het waarschijnlijk bij een concept blijven en nooit in de praktijk zo gebouwd worden. Maar dit soort groene projecten worden op dit moment steeds populairder.Projecten, die momenteel wel verwezenlijkt worden, zijn Callebauts Agora Garden Tower in Taipei, terwijl Stefano Boeri druk bezig is met de bouw van verschillende groene flats over de hele wereld, waaronder het Trudo Vertical Forest en de Forêt Blanche-toren.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018