Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ongeveer 1000 ton appelen door brand vernietigd

Koelhuis van Tobi Seeobst AG volledig afgebrand

Groothandelsfirma Tobi Seeobst AG heeft in de nacht van zaterdag haar koelhuis in Standort Egnach verloren. In het koelhuis lagen 1000 ton appelen opgeslagen, een paar honderd ton groenten en veel kisten met zaailingen, die allen aan de vlammen ten prooi vielen volgens directeur Bruno Neff. "'Er is momenteel onderzoek gaande, maar we verwachten op zijn minst een totaal verlies van enkele miljoenen euro's."


De gevel van het koelhuis voor de brand

Volgende oogst
De directe oorzaak van de grote brand wordt momenteel onderzocht door de lokale politie, maar de gevolgen zijn direct merkbaar. '' We verloren eigenlijk alleen maar opslagcapaciteit. We kunnen echter normaal verpakken en dus onze klanten blijven bedienen", zegt Neff. Omdat de aanvoer van lokale appelen door de slechte oogst al vrij schaars was, moet de firma steeds meer zijn toevlucht nemen tot fruit uit het buitenland. Neff: "Momenteel hebben we buitenlandse appels in het programma. Vanaf mei zullen we hier een nog groter aantal van aanbieden.''

Verder is er een groot probleem met de opslagcapaciteit voor de volgende oogst in de herfst, nu er een van de grootste koelcellen afgebrand is. Na het in kaart brengen van de totale schade gaat het management op zoek naar een geschikte noodoplossing.

Zwitserse handelspartner
Tobi Seeobst AG levert sinds 2008 hoogwaardige verse producten uit Duitsland en het buitenland en heeft zich nu bewezen als een van de toonaangevende partners in de Zwitserse fruithandel. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in hardfruit, bessen en steenfruit en beheert de volledige waardeketen tussen oogst en markt. Onder haar klanten rekent Tobi Seeobst AG onder andere met de grote supermarktketens Migros en Coop Zwitserland.


Voor meer informatie:
Tobi Seeobst AG
Geschäftsführer: Bruno Neff
Betrieb Egnach
Bucherstrasse 3
CH-9322 Egnach
Tel. +41 71 474 70 20
Fax +41 71 474 70 29
Publicatiedatum: