Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ongeveer 1000 ton appelen door brand vernietigd

Koelhuis van Tobi Seeobst AG volledig afgebrand

Groothandelsfirma Tobi Seeobst AG heeft in de nacht van zaterdag haar koelhuis in Standort Egnach verloren. In het koelhuis lagen 1000 ton appelen opgeslagen, een paar honderd ton groenten en veel kisten met zaailingen, die allen aan de vlammen ten prooi vielen volgens directeur Bruno Neff. "'Er is momenteel onderzoek gaande, maar we verwachten op zijn minst een totaal verlies van enkele miljoenen euro's."


De gevel van het koelhuis voor de brand

Volgende oogst
De directe oorzaak van de grote brand wordt momenteel onderzocht door de lokale politie, maar de gevolgen zijn direct merkbaar. '' We verloren eigenlijk alleen maar opslagcapaciteit. We kunnen echter normaal verpakken en dus onze klanten blijven bedienen", zegt Neff. Omdat de aanvoer van lokale appelen door de slechte oogst al vrij schaars was, moet de firma steeds meer zijn toevlucht nemen tot fruit uit het buitenland. Neff: "Momenteel hebben we buitenlandse appels in het programma. Vanaf mei zullen we hier een nog groter aantal van aanbieden.''

Verder is er een groot probleem met de opslagcapaciteit voor de volgende oogst in de herfst, nu er een van de grootste koelcellen afgebrand is. Na het in kaart brengen van de totale schade gaat het management op zoek naar een geschikte noodoplossing.

Zwitserse handelspartner
Tobi Seeobst AG levert sinds 2008 hoogwaardige verse producten uit Duitsland en het buitenland en heeft zich nu bewezen als een van de toonaangevende partners in de Zwitserse fruithandel. Het bedrijf is voornamelijk gespecialiseerd in hardfruit, bessen en steenfruit en beheert de volledige waardeketen tussen oogst en markt. Onder haar klanten rekent Tobi Seeobst AG onder andere met de grote supermarktketens Migros en Coop Zwitserland.


Voor meer informatie:
Tobi Seeobst AG
Geschäftsführer: Bruno Neff
Betrieb Egnach
Bucherstrasse 3
CH-9322 Egnach
Tel. +41 71 474 70 20
Fax +41 71 474 70 29

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018