Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chiquita bespaart jaarlijks 1,8 miljard liter water

Met de installatie van waterrecirculatiesystemen en dry dehanding packing stations, stations waar bananenclusters droog worden geselecteerd en gesneden, heeft Chiquita het waterverbruik de afgelopen jaren met 80% verlaagd. Dit resulteert in een gemiddelde jaarlijkse waterbesparing van 1,8 miljard liter. Dit meldt het bedrijf ter gelegenheid van Wereld Water Dag die op donderdag 22 maart plaatsvindt.Chiquita heeft op 26% van de plantages waterrecirculatiesystemen geïnstalleerd. Daarnaast werken 23% van de Chiquita plantages met dry dehanding packing stations. Dit levert een extra besparing van 160 miljoen liter per jaar op. Tevens helpen micro-irrigatiesystemen en bodembedekkers voor de plant om de waterafvoer van de landbouwgrond te verminderen. Tezamen resulteert dit momenteel in een waterbesparing van 1,8 miljard liter per jaar.

Waterkwaliteit even belangrijk als waterbesparing
Reductie van watergebruik is slechts een onderdeel van de waterfootprint (zie onder). De kwaliteit van het water is even belangrijk. Chiquita neemt diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat het afvalwater schoon is:
• Alle pakstations hebben afvalwaterfilters om te voorkomen dat stukjes fruit in rivieren en beken terechtkomen.
• Er wordt voorkomen dat chemicaliën rivieren instromen door:
o De oevers van alle natuurlijke waterlopen te herbebossen en te beschermen.
o Alle afvoersleuven op de bananenplantages te beplanten en geen chemische onkruidbestrijding toe te staan.Doel: Vermindering zoetwater verbuik

Water speelt een belangrijke rol in de bananenteelt. Het meeste water komt uit regen, maar in gebieden waar water schaars is, wordt gebruik gemaakt van irrigatie met behulp van waterbronnen uit de omgeving (putten en rivieren).
Water is kostbaar en het is daarom belangrijk geen water te verspillen. Chiquita streeft ernaar om de zoetwaterconsumptie blijvend te verminderen.

Waterfootprint
De waterfootprint toont de omvang van het watergebruik in relatie tot het verbruik van mensen. De water footprint van een individu, gemeenschap of bedrijf wordt gedefinieerd als de totale hoeveelheid zoetwater die wordt gebruikt om de goederen en diensten te produceren die door het individu of de Gemeenschap worden verbruikt of door het bedrijf worden geproduceerd. (bron: Wikipedia)

Wereld Water Dag 22 maart
Donderdag 22 maart vindt de jaarlijkse Wereld Water Dag plaats. Deze dag is door de VN uitgeroepen om bij een breed publiek bewustwording te creëren voor de (mondiale) waterproblematiek.

Bron: Chiquita

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018