Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Risico aardappelkanker verondersteld

GeorgiŽ verbiedt import Turkse aardappelen

De Centraal-Aziatische staat GeorgiŽ verbiedt de import van aardappelen uit Turkije voor een periode van drie maanden vanwege het risico op verspreiding van aardappelkanker. De eerste minister Giorgi Kvirikashvili heeft deze maatregel reeds getekend, die de aardappelteelt in GeorgiŽ moet beschermen tegen de ziekte.

Aardappelkanker wordt beschouwd als de meest ernstige en vernietigende ziekte voor dit gewas. Synchytrium endobioticum is een schimmel die de ziekte veroorzaakt. Het infecteert ook andere planten van de Solanum familie, hoewel de aardappel het enige gewas is uit die familie dat commercieel geteeld wordt. Wanneer de bodem eenmaal besmet is met de ziekte, kan deze voor een periode van 20 jaar niet opnieuw bepoot worden met aardappelen.

Volgens een artikel van agenda.ge oogstte GeorgiŽ vorig jaar 250.000 ton aardappelen. Landbouwminister Levan Davitashvili zei dat aan de vraag van de Georgische bevolking voldaan kan worden met eigen teelt. "Daarmee hebben we de afhankelijkheid van import afgebouwd aangezien we nu 100 procent zelfvoorzienend zijn."

Publicatiedatum: 22-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: