Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Waterpeil stuwmeren daalt opnieuw in Westkaap

Waterspiegels in stuwmeren in de Westkaap zijn gedaald naar 18,9 procent van 19,5 procent vorige week. De regionale overheid meldde deze cijfers en herinnerde telers eraan dat er hulp beschikbaar is. "We houden het waterpeil nauwkeurig in de gaten en hopen dat we snel regen zullen zien," aldus Anton Bredell, MEC van de lokale overheid voor milieu en ontwikkelingsplanning in de provincie. "Totdat onze dammen voldoende herstel tonen, willen we het publiek en alle andere sectoren van onze maatschappij oproepen zoveel mogelijk water te conserveren." Vorig jaar rond deze tijd waren de stuwmeren voor 26,9 procent gevuld.

Er gelden waterbeperkingen voor veel van de gemeenschappen in de provincie, waarvan het meest opmerkelijk de Level 6B restricties zijn voor Kaapstad, waar mensen beperkt zijn tot 50 liter water per persoon per dag tenzij ze speciale toestemming hebben voor een hoger verbruik.

Allafrica.com meldt dat de gevreesde dag "Day Zero" wanneer de rantsoenen verlaagd zouden worden naar 25 liter per dag, vooruitgeschoven is naar 2019 door het bestuur, dat ervan overtuigd is dat de maatregelen de stad door de droogte heen zullen slepen, zolang de stedelingen zich maar aan de afspraken houden.

Telers opgeroepen zelf de autoriteiten te contacteren
Voor telers, die getroffen zijn door de rampzalige droogte, blijft Bredell echter de rode vlag omhoog steken, daar het drie tot vier seizoenen van bovengemiddelde neerslag zou kosten om de watervoorraden in stuwmeren weer op niveau te krijgen. "We zijn momenteel vooral bezorgd over de landbouwsector, die de zwaarste gevolgen van deze droogte incasseert," zegt Bredell. "We willen belanghebbenden en telers in buitengebieden oproepen hun dichtstbijzijnde autoriteiten te contacteren met vragen over de droogte, opmerkingen of commentaar. Daarnaast kunnen ze ook het rampmanagement centrum in Kaapstad contacteren."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018