Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ocado draait meer omzet

Dunnes trekt zich terug uit Britse markt

Auchan introduceert nieuwe betaalapp in Italië
Auchan Retail Italia heeft een nieuwe mobiele betaalapp gelanceerd onder de naam AuchanSpeedy. Met AuchanSpeedy kan op makkelijke en snelle wijze worden betaald voor boodschappen door deze met de smartphone tijdens het boodschappen doen in te scannen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Mastercard.
Bron: verdict.co.uk

VK: Ocado heeft meer omzet ondanks slecht weer

De Britse online supermarkt Ocado had in de periode van drie maanden tot 4 maart 2018 een omzetgroei van 11,7% tot £363,4 miljoen (€414 miljoen). Volgens het bedrijf kwam de omzettoename tot stand ondanks dat Ocado de gevolgen merkte van de slechte weersomstandigheden in de laatste week van het kwartaal.
Bron: independent.ie

Dunnes trekt zich terug uit Britse markt 
De Ierse retailer Dunnes Stores trekt zich terug uit de Britse markt. Het bedrijf gaat in de komende zes maanden al zijn Schotse vestigingen sluiten. Ook wordt de op twee na laatste vestiging in Engeland opgedoekt. Minder dan drie jaar geleden had Dunnes nog vijf vestigingen in Schotland en zes winkels in het noorden van Engeland. Er gingen geruchten dat Dunnes van plan was om zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk op te schalen naar veertig extra locaties.
Bron: independent.ie

Zuid-Korea: Supermarktketens domineren sector
Uit recent onderzoek blijkt dat schaal nog steeds een belangrijke factor voor succes is in de Zuid-Koreaanse supermarktsector. Grote supermarktketens en grote open marktplatforms zijn bij Zuid-Koreaanse consumenten de populairste opties voor het doen van boodschappen. Uit de enquête van marktonderzoeksbureau Consumer Insight in samenwerking met de universiteit van Hanyang blijkt dat minstens 80% van alle ondervraagde consumenten in de afgelopen maand naar een supermarkt is geweest. De enquête werd gehouden onder zo'n 15.000 Zuid-Koreaanse consumenten in de periode van juli 2017 tot januari 2018.
Bron: retailnews.asia

VK: Sainsbury's investeert voor £150 mln in lagere prijzen
Sainsbury's gaat voor £150 miljoen (€171 miljoen) investeren in prijsverlagingen. Op deze manier wil de Britse retailer beter concurreren met discountketens als Aldi en Lidl, die wegens de aanhoudende inflatie nu een grote opmars maken. Sainsbury's gaat de prijzen verlagen van 930 producten, waaronder ontbijtgranen, groente, vlees, kaas, pasta en kant-en-klaar maaltijden.
Bron: uk.reuters.com

Amazon heeft veel vaste klanten bij kassavrije winkel in Seattle
Amazon.com Inc houdt bij hoeveel klanten opnieuw terugkomen bij zijn kassavrije winkel in Seattle. Tot nu toe blijkt dat het aantal vaste klanten relatief groot is. "Consumenten die dichtbij aan het werk zijn, zoals bijvoorbeeld in een verdieping boven ons, komen doorgaans naar beneden om alleen maar even iets te drinken te halen omdat ons concept zo snel werkt," aldus onderdirecteur Gianna Puerini van Amazon tijdens een e-commerce-conferentie in Las Vegas.
Bron: reuters.com

VS: Mercatus & Shipt werken samen aan thuisbezorging
Mercatus, een IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in de supermarktsector, heeft een overeenkomst voor samenwerking getekend met het thuisbezorgplatform Shipt. Samen gaan de twee bedrijven zorgen voor opties voor thuisbezorging bij regionale supermarkten. Mercatus werkt al samen met supermarktketens als Weis Markets, Price Chopper/Golub Corp., Brookshire Grocery Co., Save Mart en WinCo. Hierdoor krijgt Shipt toegang tot een groot netwerk van retailers, waarbij de retailers op hun beurt nu de middelen krijgen om binnen het uur online bestelde boodschappen bij consumenten te bezorgen.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Earth Fare sluit twee winkels in Atlanta
De Amerikaanse keten Earth Fare gaat aan het eind van deze maand twee vestigingen in de omgeving van Atlanta sluiten. Dit blijkt uit een bericht van de lokale nieuwssite What Now Atlanta, dat een vertegenwoordiger van Earth Fare heeft gesproken. "Als onderdeel van de groeistrategie van Earth Fare hebben we zorgvuldig naar ons huidige winkelnetwerk gekeken. We hebben vervolgens de moeilijke beslissing gemaakt om onze locaties in Peachtree Corners en Emory Point te sluiten," aldus de woordvoerder.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Albertsons richt online marktplaats op
Albertsons wil zijn online activiteiten uitbreiden met een nieuwe online marktplaats. Via dit platform kunnen derde partijen direct hun waren aan Albertsons-klanten verkopen. Op dit moment heeft Albertsons een inschrijflijst geopend voor bedrijven of organisaties die op deze manier aan het platform deel willen nemen. De marktplaats is vanaf deze zomer open voor consumenten.
Bron: supermarketnews.com

VS: Southeastern Grocers opent nieuwe Fresco y Mas-winkels

Hoewel het Southeastern Grocers wegens dreigend faillissement grondig zichzelf gaat reorganiseren en onlangs 94 slecht presterende vestigingen werden gesloten, gaat het bedrijf zijn keten Fresco Y Mas uitbreiden. Fresco y Mas is gericht op de Amerikaanse latino-gemeenschap. De drie nieuwe vestigingen worden geopend in de steden Orlando en Tampa in Florida.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018