Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

T&G verkoopt onderdelen bewerkt fruit

T&G Global verkoopt het dochterbedrijf ENZA Foods New Zealand Limited aan Cedenco Foods New Zealand Limited. Daarover hebben de twee bedrijven overeenstemming bereikt. T&G verkoopt daarmee haar fruitbewerkingstak.

Cedenco neemt het volledige bedrijf over, inclusief mede werkers en de activa in Hastings en Nelson. Daarnaast is Cedenco een langdurig leasecontract aangegaan voor de eigendommen in Hastings. Het hardfruitonderdeel van T&G heeft een lange termijn overeenkomst gesloten over de levering van hardfruit voor de verwerking. De verkoop moet op 20 april afgerond zijn. Tot die tijd blijven alle activiteiten onderdeel van T&G.

Daarnaast heeft T&G een deal gesloten over de verkoop van de kleine pouch formaat activa in Nelson aan NZ Apple Products Limited. Het bedrijf gaat een drie jarig lease contract aan voor de vestiging in Nelson met NZ Apple Products Limited.

Er wordt ook onderhandeld over de appelsapconcentraat faciliteit in Nelson. T&G verwacht op korte termijn uitsluitsel te kunnen geven.

T&G verwacht niet dat de verkopen invloed zullen hebben op de resultaten van dit jaar. CSO Tim Clarkson zegt verheugd te zijn in de samenwerking met de partners voor de verwerkte producten en de positieve uitkomst voor de medewerkers. "T&G Food's medewerkers, producten en productiefaciliteiten zullen profiteren van het eigendom van Cedenco en NZ Apple Products Limited die beiden gefocust zijn op het verwerken van fruitverwerking en die bereid zijn om te investeren op de lange termijn. De Nieuw-Zeelandse appel- en perensector heeft goede fruitverwerkers nodig en T&G is blij met deze sterke lokale partners."

Meer informatie: www.tandg.global

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018