Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hawaii: Milieudienst en Dole treffen schikking over illegale beerputten

De Amerikaanse milieudienst Environmental Protection Agency kondigde aan dat er een schikking is bereikt met Dole Food. Het bedrijf faalde in het sluiten van twee beerputten op de locatie in Puuiki Beach Park op Oahu.

Onder de overeenkomst heeft het bedrijf de twee beerputten gesloten en vervangen door twee door de staat goedgekeurde septic systemen. Volgens EPA zal Dole ook een boete betalen van 145.000 dollar voor het overtreden van de federale Safe Drinking Water Act.

Beerputten vangen en verspreiden vervuilende stoffen, die ongefilterd in het grondwatersysteem terecht komen. Ziekteverwekkers kunnen op die manier het grondwater vervuilen en in de oceaan terecht komen. In 2005 verbood de federale regering de grote beerputten.

"Sluiten van grote beerputten is essentieel om het drinkwater en de kustgebieden van Hawaï te beschermen," aldus Alexis Strauss, EPA's Acting Regional Administrator for the Pacific Southwest. "De inspanningen van EPA om de beerputten op te sporen en te sluiten, zal blijven bestaan tot de grote beerputten tot het verleden behoren."

Khon2.com meldt dat volgens de EPA er op Hawaï meer beerputten zijn dan in welke andere staat ook, terwijl 95% van het drinkwater in Hawaï uit het grondwater komt. Sinds het verbod op de grote beerputten zijn 3.400 beerputten gesloten.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018