Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Precisietuinbouw om opbrengsten te verhogen

Precisiemethoden Zuid-Afrikaanse lychee- en avocadosector in opmars

Uit de meest recente cijfers van de South African Subtropical Growers' Association blijkt dat Zuid-Afrika 340 avocadotelers en 100 lycheetelers telt. 

De laatste tijd heeft de vraag naar lychees en avocado's een vlucht genomen en hierdoor zijn veel telers overgegaan op precisie tuinbouwmethoden. Consultant Stephan Schoeman van Soetkalmoes Consultation weet exact hoe deze methoden bij kunnen dragen aan het verhogen van de opbrengsten en verbeteren van de kwaliteit van de gewassen.

Hij voegt er aan toe dat het avocado-areaal 17.500 hectare bedraagt en het lychee-areaal 1.100 hectare. Avocado's worden voornamelijk in Limpopo en Mpumalanga geteeld en lychees vooral in Tzaneen en Limpopo, Malelane, Komatipoort en Nelspruit in Mpumalanga en noordelijk KwaZulu-Natal.

Farmersweekly.co.za schrijft dat de avocadosector volgens Schoeman in 2016-2017 €122 miljoen heeft bijgedragen aan het bruto binnenlands product en de lycheesector €8 miljoen. 

"Precisiemethoden zijn nieuw voor lychee- en avocadotelers en veel van de uitdagingen waar zij mee te maken hebben, komen voort uit de manier waarop de plantages jaren geleden aangelegd zijn," vervolgt Schoeman. 

Tegenwoordig stelt precisietuinbouw telers in staat om beter in te spelen op aspecten voor en na het planten, zoals bodemvoorbereiding, het zuurstofbeheer op de langere termijn, het voorkomen van ziekten en het nemen van risicobeperkende maatregelenPublicatiedatum: 29-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: