Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Banken Champignons kiest voor duurzame energie

1.944 zonnepanelen op dak van paddenstoelenleverancier

Het maken van duurzame keuzes zit Banken Champignons in de genen. Zo heeft de paddenstoelenleverancier haar distributiecentrum uitgerust met een warmteterugwininstallatie en wordt regenwater opgevangen en hergebruikt. Nu is er ook op het vlak van energiewinning een toekomstgerichte keuze gemaakt. Op het dak van het bedrijf zijn maar liefst 1.944 zonnepanelen geïnstalleerd. In januari 2018 is de eerste energie opgewekt. In totaal verwacht Banken een opbrengst van gemiddeld 435.000 kWh per jaar. Hiermee voorzien de zonnepanelen in gemiddeld 15% van de totale energiebehoefte van het bedrijf. Zo rijden de elektrische heftrucks en pompwagens deels op zonne-energie.


 
Bewuste keuze
Het project 'duurzame' energie is circa anderhalf jaar geleden opgestart. Na een aanbesteding is het project gegund aan de bedrijvencombinatie Holland Gaat Duurzaam en Modderkolk uit Wijchen. Willy Vos (Holland Gaat Duurzaam ): "Banken Champignons heeft bewust gekozen voor én geïnvesteerd in duurzame energie. Want niet alleen zijn de panelen en installatie geplaatst, voor de aanleg is ook de dakconstructie verstevigd. Constructief maar ook technisch is er dus het nodige gebeurd. Het tekent de wens van Banken om écht duurzamer te worden. Als één van de lokale grootverbruikers pakken zij het voortouw en laten zien dat zij werkelijk durven te kiezen voor duurzame oplossingen."
 
95% energie behouden
"Het pand van Banken bestaat voor een groot deel uit gekoelde ruimten. Zonne-energie is juist in een dergelijke situatie ideaal. In de zomer, als de koelcel het hardst moet werken, is de opbrengst van de zonnepanelen het grootst. In dit pand slagen we erin om 95% van de zonne-energie zelf te gebruiken. Bij een woning is dat vaak veel lager."
 
Omvangrijk project
Willy: "Bij dergelijke omvangrijke projecten werk ik altijd samen met Modderkolk. Samen kunnen we zo'n project perfect aan. Zij beschikken over de technische vaardigheden en de juiste professionals en ik breng kennis van zonne-energie in. Zo zijn we geslaagd een dergelijk prestigieus project lokaal op te pakken en uit te voeren. Kortom, in Wijchen is de kennis en de drive aanwezig om echt werk van duurzame energie te maken en daar ben ik trots op!"
 
In cijfers:
  • 1.944 zonnepanelen* (525 kWp)
  • 17 omvormers*
  • 102 lussen
  • 15.000 meter kabel
*De panelen en onderconstructie zijn zogenoemde light-versies vanwege de draagkracht van het dak en zijn gemaakt door een Europese fabrikant.


Voor meer informatie:
Banken Champignons BV, Rob Banken, tel. 024-3667444
Holland Gaat Duurzaam, Willie Vos, tel. 06-37342388
Modderkolk Wijchen, Rutger Hermans, tel. 024-6486476

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018