Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

na verkoop Nunhems

EU: Bayer mag Monsanto overnemen

De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend voor de overname van Monsanto door Bayer. Daarbij eist de EU wel dat er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt, zoals de verkoop van de zaaddivisie waaronder ook Nunhems valt. 

De Europese Commissie vreesde eerder dat er te weinig concurrentie zou overblijven in gewasbescherming, veredeling en planteigenschappen. Zowel Monsanto als Bayer heeft een hoog marktaandeel in een aantal gewassen. "In sommige gewassen zijn ze zelf directe concurrenten", constateerde de Commissie. Ook in de landbouwgewassen komen ze elkaar tegen. 

Om te voldoen aan de Europese eisen, heeft Bayer de afgelopen maanden verschillende divisies afgestoten, onder andere in gewasbescherming en veredeling. De verkoop van de complete Vegetable Seeds divisie is een volgende stap. Vorige maand maakte Bayer bekend alle groentenzaadactiviteiten te verkopen om daarmee de afsluiting van de Monsanto-transactie mogelijk te maken. Momenteel zijn de onderhandelingen met BASF in volle gang. Ook de activiteiten in graan, soja en koolzaad worden verkocht, net als het onderzoekswerk naar graan en de activiteiten in glufosinaat ammonium en verschillende producten met glyfosaat voor de industrie. 

Vooruitlopend op de verkoop en onder voorwaarde dat deze verkopen worden afgerond, geeft de Europese Commissie nu toestemming voor de overname. De goedkeuring van de Europese Commissie is een belangrijke voor het bedrijf. In totaal moeten zo'n 30 mededingingsautoriteiten hun zegen geven aan de overname. Iets meer dan de helft daarvan zijn nu akkoord met de stap, waaronder de Braziliaanse en de Chinese. 

"Voor ons is dit een belangrijke stap", zegt Bayer-CEO Werner Baumann, die ook benadrukt dat ze samen met Monsanto telers wereldwijd willen helpen om op duurzame wijze voedzaam voedsel te produceren. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018