Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dylan Ruyken: "Krappe beschikbaarheid wilde paddenstoelen"

"Combinatie AGF- en paddenstoelentak werkt perfect"

Tholen - Hoewel de herfst nog altijd met afstand de drukste periode is in de paddenstoelenverkoop, verloopt de afzet volgens Dylan Ruyken, die de derde generatie van de gelijknamige groothandel op het Foodcenter in Amsterdam vertegenwoordigt, tevredenstellend. "De beschikbaarheid van de wilde paddenstoelen is aan de krappe kant en dat zorgt voor hoge prijzen. Het aanbod van de gewone paddenstoelen is wat ruimer, al zijn die ook nog goed aan de prijs."



"De laatste jaren zie je de vraag naar de Aziatische soorten zoals de Enoki, Eryngii, Shiimeji en Shiitake flink toenemen", vertelt Dylan. Ruyken koopt zijn assortiment aan een brede klantenkring van winkeliers, speciaalzaken, marktkooplui en horeca, maar ook aan collega-groothandels door heel Nederland. "En we komen tegenwoordig ook in België. Steeds meer orders worden door de horeca via internet besteld."



Ruyken betrekt de paddenstoelen veelal van eigen telers, waar het in veel gevallen al jarenlang mee werkt. "Naast onze groothandel in champignons, taugé , kiemproducten en Chinese groenten voorzien we ook de Nederlandse horeca van groenten en fruit. Die combinatie werkt perfect", vertelt Dylan. "Daarbij zorgt het voor een goede spreiding van de activiteiten. In de zomer is het traditioneel wat stiller met de champignons, terwijl die handel in de herfst weer aantrekt."



Naast de champignons vormt ook taugé een speerpunt voor de Amsterdamse groothandel. "Je zou je verbazen hoeveel ervan gegeten wordt. Ik denk toch wel dat ik 1.000 tot 1.500 kilo taugé per dag verkoop. Hoofdzakelijk in 10 kg balen naar de Aziatische restaurants, maar ook in kleinverpakking naar supermarkten. De taugémarkt loopt momenteel bijzonder goed", besluit de handelaar.



Voor meer informatie:
Ruyken Champignons en taugé
Centrale Groothandelsmarkt 126
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020-6820832