Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Robert van Aert:

“Automaten hebben mijn aardbeien- en aspergeomzet verhoogd”

Tholen - Het aantal boerderijwinkels en stalletjes inNederland groeit al jaren en deze trend lijkt over heel Europa te waaien. Eendeel van deze verkooppunten zijn onbemand of er kan alleen contant betaaldworden. Dit brengt ook weer het risico van diefstal met zich mee. SanderSciarone zit al jaren in de Vending oplossingen en heeft met zijn bedrijfInnovend een oplossing hiervoor ontwikkeld, die door de Automaten Centrale wordtgedistribueerd in Nederland.

Als er over een 'Vending machine' wordt gepraat, roept dit vaak de associatieop van een frisdrank of snoepautomaat die bij de sportclub in de kantine staat.Sander: "Deze associatie willen wij bij de consumenten graag laten verdwijnen.Tegenwoordig hoeft een vending machine geen ongezonde associatie op te roepen. De mogelijkheden zijn werkelijk ongekend. In 2014 zijn we gestart met deontwikkeling van de Lockblox. Hiervoor heb ik veel telers bezocht en ben methen in gesprek gegaan over de functionaliteiten die op de automaat beschikbaarmoesten zijn. Zo ben ik samen met mijn team tot een design gekomen en dithebben we in de afgelopen jaren steeds wat verbeterd."De Lockblox is een modulaire winkel, een soort legodoos waarmee een teler zijneigen locker verkoopautomaat kan samenstellen. Zo is er de gekoelde (Breeze) enongekoelde (Smart) uitvoering welke ook gecombineerd verkrijgbaar is. Er zijn11 soorten deuren beschikbaar waardoor er voor elk product wel een juistemaat beschikbaar is. Er kan gekozen worden voor vaashouders. Dit is een bodemwaar een kartonnen bekertje met water in geplaatst kan worden voor de verkoopvan bloemen en kunnen er LED-lampjes in ieder vak worden geplaatst die alleenaan zijn als er een product in ligt. Daarnaast kunnen de deurtjes ook noggesloten geleverd worden. "Het voordeel van het modulaire systeem is dat je alsteler klein kunt beginnen en het systeem makkelijk uit kunt breiden doordat jekasten aan elkaar kunt koppelen. De investering kan hierdoor laag wordengehouden en uitgebreid wanneer nodig. Met de speciale applicatie 'VendingWeb'kunnen online de inkomsten en voorraad worden gecheckt waardoor de teler nietperse naar zijn machine hoeft te lopen, maar direct naar de schuur om de spullendie aangevuld moeten worden mee te nemen."

Bij de verkoop van versproducten kun je kiezen tussen een selectie of FIFOschermindeling. Dit principe staat voor First In First Out waardoor deproducten die u er gisteren in heeft geplaatst als eerste verkocht wordenvoordat aan de voorraad van vandaag wordt begonnen. In het selectiesysteemheeft de klant een keus door het product te kiezen die zij het aantrekkelijkstevinden. Bij het FIFO principe kan het product worden gekozen door de klant,maar kiest de machine welk vak er open gaat. Verder bestaat er ook demogelijkheid om uw klanten een bestelling af te laten halen, die bijvoorbeeldvia uw webshop is gekocht. Uw klant krijgt dan een speciale code waarmee zetoegang krijgen tot het vak waar de producten voor hem in liggen. Daarnaastkunt u ook nog de optie bieden om pas bij het afhalen te betalen aan deautomaat. Deze functie is wel alleen beschikbaar wanneer de optie voor hetgrotere scherm van 15.6 inch wordt gekozen.Om er voor te zorgen dat de machines altijd up-to-date blijven, is er voorgekozen om er een mini-computer in te bouwen, die via internet in contact staatmet het VendingWeb. Zo kunnen er in de toekomst nieuwe betaalmethoden wordentoegevoegd, kan de interface veranderd worden en bent u altijd beveiligd tegenCyber-Crime. Dit gehele concept maakt de Lockblox toekomst bestending en zult ualtijd mee kunnen gaan met de nieuwste ontwikkelingen.

Nieuw is de mogelijkheid om een spiraal vending machine te koppelen aan deLockBlox. Je maakt gebruik van het scherm en betaaloplossingen in de LockBloxen kan via de gekoppelde machine hele andere, ook gekoelde, productenaanbieden. Dit jaar is Innovend druk met het ontwikkelen van een webshop voortelers. Niet alle telers hebben namelijk een website en een investeringhiervoor is vaak best duur. Sander: "Als we het Vending Web kunnen koppelen aaneen webshop, kan in principe iedere teler zijn producten ook online verkopen.Hieraan voeg je nog een bedrijfspagina en een contactpagina en het is een echtewebshop waarin consumenten aankopen kunnen doen, deze thuisbezorgd kunnenworden of afgehaald in de Lockblox automaat met een unieke ophaalcode. Met eenklein bedrag per maand kan iedere teler dan online zijn producten verkopen."


De lockblox van Van Aert Aardbeien in Nispen.


Van Aert Aardbeien in Nispen was de eerste teler in Nederland die de primeurkreeg met de Lockblox. Robert Aert over de Lockblox: "Sinds we begonnen zijnmet asperges telen 4 jaar geleden, wilden we graag beginnen met thuisverkoop.Een winkel was geen optie, dus wilden we een moderne automaatverkoop opzetten.We gaan nu het 3de jaar in met deze machine en ik ben er nog steedszeer tevreden over. De machine is modern, werkt zeer eenvoudig en is goed tevolgen via het VendingWeb. Als ik een keertje op zondagmiddag weg wil, dan vulik hem begin van de middag af, dan is er een buffer opgebouwd zodat de machineniet leeg komt te staan. Wel vullen wij meer dan de helft met 2 bakjesaardbeien, dus op die manier kun je ook meer producten kwijt en nemen klantensneller 2 bakjes mee. Ik zou het zeker iedere teler met huisverkoop aanraden. Het heeft mijn omzet enorm verhoogd!"

Voor meer informatie:
Automaten Centrale NO BV
Nijverheidsweg 5
7161 AA Neede
T: +31 545 292247
W: www.automatencentrale.nl
E: verkoop@automatencentrale.com

 


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018