Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Robert van Aert:

“Automaten hebben mijn aardbeien- en aspergeomzet verhoogd”

Tholen - Het aantal boerderijwinkels en stalletjes in Nederland groeit al jaren en deze trend lijkt over heel Europa te waaien. Een deel van deze verkooppunten zijn onbemand of er kan alleen contant betaald worden. Dit brengt ook weer het risico van diefstal met zich mee. Sander Sciarone zit al jaren in de Vending oplossingen en heeft met zijn bedrijf Innovend een oplossing hiervoor ontwikkeld, die door de Automaten Centrale wordt gedistribueerd in Nederland.

Als er over een 'Vending machine' wordt gepraat, roept dit vaak de associatie op van een frisdrank of snoepautomaat die bij de sportclub in de kantine staat. Sander: "Deze associatie willen wij bij de consumenten graag laten verdwijnen. Tegenwoordig hoeft een vending machine geen ongezonde associatie op te roepen. De mogelijkheden zijn werkelijk ongekend. In 2014 zijn we gestart met de ontwikkeling van de Lockblox. Hiervoor heb ik veel telers bezocht en ben met hen in gesprek gegaan over de functionaliteiten die op de automaat beschikbaar moesten zijn. Zo ben ik samen met mijn team tot een design gekomen en dit hebben we in de afgelopen jaren steeds wat verbeterd."De Lockblox is een modulaire winkel, een soort legodoos waarmee een teler zijn eigen locker verkoopautomaat kan samenstellen. Zo is er de gekoelde (Breeze) en ongekoelde (Smart) uitvoering welke ook gecombineerd verkrijgbaar is. Er zijn 11 soorten deuren beschikbaar waardoor er voor elk product wel een juiste maat beschikbaar is. Er kan gekozen worden voor vaashouders. Dit is een bodem waar een kartonnen bekertje met water in geplaatst kan worden voor de verkoop van bloemen en kunnen er LED-lampjes in ieder vak worden geplaatst die alleen aan zijn als er een product in ligt. Daarnaast kunnen de deurtjes ook nog gesloten geleverd worden. "Het voordeel van het modulaire systeem is dat je als teler klein kunt beginnen en het systeem makkelijk uit kunt breiden doordat je kasten aan elkaar kunt koppelen. De investering kan hierdoor laag worden gehouden en uitgebreid wanneer nodig. Met de speciale applicatie 'VendingWeb' kunnen online de inkomsten en voorraad worden gecheckt waardoor de teler niet perse naar zijn machine hoeft te lopen, maar direct naar de schuur om de spullen die aangevuld moeten worden mee te nemen."

Bij de verkoop van versproducten kun je kiezen tussen een selectie of FIFO schermindeling. Dit principe staat voor First In First Out waardoor de producten die u er gisteren in heeft geplaatst als eerste verkocht worden voordat aan de voorraad van vandaag wordt begonnen. In het selectiesysteem heeft de klant een keus door het product te kiezen die zij het aantrekkelijkste vinden. Bij het FIFO principe kan het product worden gekozen door de klant, maar kiest de machine welk vak er open gaat. Verder bestaat er ook de mogelijkheid om uw klanten een bestelling af te laten halen, die bijvoorbeeld via uw webshop is gekocht. Uw klant krijgt dan een speciale code waarmee ze toegang krijgen tot het vak waar de producten voor hem in liggen. Daarnaast kunt u ook nog de optie bieden om pas bij het afhalen te betalen aan de automaat. Deze functie is wel alleen beschikbaar wanneer de optie voor het grotere scherm van 15.6 inch wordt gekozen.Om er voor te zorgen dat de machines altijd up-to-date blijven, is er voor gekozen om er een mini-computer in te bouwen, die via internet in contact staat met het VendingWeb. Zo kunnen er in de toekomst nieuwe betaalmethoden worden toegevoegd, kan de interface veranderd worden en bent u altijd beveiligd tegen Cyber-Crime. Dit gehele concept maakt de Lockblox toekomst bestending en zult u altijd mee kunnen gaan met de nieuwste ontwikkelingen.

Nieuw is de mogelijkheid om een spiraal vending machine te koppelen aan de LockBlox. Je maakt gebruik van het scherm en betaaloplossingen in de LockBlox en kan via de gekoppelde machine hele andere, ook gekoelde, producten aanbieden. Dit jaar is Innovend druk met het ontwikkelen van een webshop voor telers. Niet alle telers hebben namelijk een website en een investering hiervoor is vaak best duur. Sander: "Als we het Vending Web kunnen koppelen aan een webshop, kan in principe iedere teler zijn producten ook online verkopen. Hieraan voeg je nog een bedrijfspagina en een contactpagina en het is een echte webshop waarin consumenten aankopen kunnen doen, deze thuisbezorgd kunnen worden of afgehaald in de Lockblox automaat met een unieke ophaalcode. Met een klein bedrag per maand kan iedere teler dan online zijn producten verkopen."


De lockblox van Van Aert Aardbeien in Nispen.


Van Aert Aardbeien in Nispen was de eerste teler in Nederland die de primeur kreeg met de Lockblox. Robert Aert over de Lockblox: "Sinds we begonnen zijn met asperges telen 4 jaar geleden, wilden we graag beginnen met thuisverkoop. Een winkel was geen optie, dus wilden we een moderne automaatverkoop opzetten. We gaan nu het 3de jaar in met deze machine en ik ben er nog steeds zeer tevreden over. De machine is modern, werkt zeer eenvoudig en is goed te volgen via het VendingWeb. Als ik een keertje op zondagmiddag weg wil, dan vul ik hem begin van de middag af, dan is er een buffer opgebouwd zodat de machine niet leeg komt te staan. Wel vullen wij meer dan de helft met 2 bakjes aardbeien, dus op die manier kun je ook meer producten kwijt en nemen klanten sneller 2 bakjes mee. Ik zou het zeker iedere teler met huisverkoop aanraden. Het heeft mijn omzet enorm verhoogd!"

Voor meer informatie:
Automaten Centrale NO BV
Nijverheidsweg 5
7161 AA  Neede
T: +31 545 292247
W: www.automatencentrale.nl
E: verkoop@automatencentrale.com

 


Publicatiedatum: 22-3-2018
Auteur: Jeffrey van Akkeren
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: