Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Deen heeft appelpers-primeur

Tholen - Appelsap ter plekke uit de appel persen, consumenten kunnen het vanaf vandaag zelf doen bij Deen IJburg in Amsterdam. "Deen heeft de wereldprimeur. Het is de allereerste supermarkt ter wereld waar je vers appelsap vanaf de appel kunt tappen zonder toevoegingen en zonder geen bewerkingen. Aan de ene kant staat een krat met appels, enkele seconden later heb je een fles met heerlijk verse appelsap", vertelt Menno Jonker van Thompe. Het bedrijf bracht de appelpers onlangs op de markt.Zoeter en meer verzadigend
"Deze appelpers bij Deen IJburg is de eerste ter wereld die nu onder consumenten wordt getest. Het is veel zoeter dan sinaasappelsap, dat tegenwoordig ook vers geperst wordt in de supermarkten, dus met name kinderen zijn er dol op. Ook verzadigd verse appelsap meer, het is veel voller eigenlijk alsof je een appel drinkt," vertelt Menno.

Elstar
Uit de testen is gebleken dat de Elstar het meest geschikt is om vers appelsap van te maken. "Elstar is fris zoet van smaak. Het is een harde appel die veel sap en minder vruchtvlees bevat. Jonagold is bijvoorbeeld minder geschikt omdat het vruchtvlees daarvan kruimiger is. Prijstechnisch is Elstar natuurlijk ook aantrekkelijk. Je zou zelfs voor B-kwaliteit appels kunnen kiezen die je niet geschikt zijn als handappel maar wel als persappel."


De appelpers bij Deen IJburg

Locaties
De supermarkt is natuurlijk een geschikte plek voor een appelpers maar Menno denkt dat de pers voor meer locaties geschikt is. "In pretparken, op scholen, in ziekenhuizen, overal waar veel mensen komen. Ik kan me ook voorstellen dat een teler een appelpers koopt en neerzet op zo'n locatie. We hebben naast deze pers voor flesjes ook een To-go variant voor een beker appelsap. Die opereert stand-alone en heeft een voorraad van 50 kilo gekoelde appels. Op elke plek waar een blikjesautomaat staat kun je ook een appelpers neerzetten", besluit Menno.

Voor meer informatie:
Thompe BV
Pascalstraat 10
1446 TX Purmerend
Nederland
Tel: 0031 (0)299-764005
Mob. 0031-(0)-611254115
menno@thompe.nl
www.thompe.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Appelsap, bijna niets wat ongezonder is qua suikers dan appelsap. Je drinkt uit een flesje afhankelijk van de maat van de fles zo 3-4 appels weg. Maar wie eet er 3-4 appels op een dag? En dan wordt het nog gezien als gezond tussendoortje? Ik ben er geen voorstander van
Enno, Groningen - 2018/03/22 16:31:25.000© AGF.nl 2018