Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Weger cruciaal voor groei slaverpakker

De weegtechnologie van Ishida heeft een cruciale rol gespeeld in het succes van Bryans Salads uit Lancashire dat gespecialiseerd is in verpakte sla. Negen Ishida-multiheadwegers, waaronder drie onlangs geïnstalleerde uit de RV-serie, wegen snel, betrouwbaar en nauwkeurig een brede verscheidenheid aan slaproducten af, die zowel in zakken als schalen worden verpakt. Het familiebedrijf Bryans Salads levert voorverpakte salades en groenten aan zowel de retail- als foodservicesector. Met orders, die binnen een dag geleverd moeten worden, is een snel en betrouwbaar weeg- en verpakkingssyteem absoluut onontbeerlijk voor het bedrijf. 

"Toen we begonnen met het verwerken en verpakken van sla, kozen we voor een andere weegmachine maar dit was een vergissing," laat Jon Bragg weten. "Onze ervaring is dat de multiheadwegers van Ishida de beste keuze zijn. Het kiezen voor een Ishida is een beetje te vergelijken met het kiezen voor een Porsche in plaats van een Ford." 

De wegers kunnen een breed scala aan verpakkingsformaten verwerken, variërend van 90 tot 250 gram voor de retail tot 250 tot 1.000 gram voor de foodservice en dit tot op 2 gram nauwkeurig. De verpakkingssnelheid is afhankelijk van het product maar de gemiddelde snelheid ligt rond de 40 verpakkingen per minuut. 


Vier van de Ishida-wegers staan opgesteld bij twee verpakkingslijnen waar sla in schalen wordt verpakt. Bij iedere lijn is één weger bedoeld voor de slamelange en de andere voor de toppings, zoals paprika's. Een afzinktrechter onder de weger leegt de slamelange alvorens de schaal voortbewogen wordt om de topping te ontvangen. 

De wegers zijn dagelijks meer dan 12 uur in gebruik. Naast de nauwkeurigheid en snelheid noemt Jon Bragg de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak als bijkomende pluspunten. 

"Met de Inshida-wegers is het letterlijk een kwestie van aansluiten en starten, we hebben dus weinig tijdsverlies. Dankzij het touchscreen is de bediening eveneens eenvoudig."De wegers worden aan het einde van iedere cyclus grondig gereinigd. Dankzij de waterbestendige constructie en de afneembare onderdelen zijn de machines snel en hygiënisch te reinigen. 

De wegers hebben bewezen een uitstekende investering te zijn," concludeert Jon Bragg. "Het feit dat onze machines uit 2009 na reiniging niet te onderscheiden zijn van onze nieuwe wegers is het bewijs van hun lange levensduur."

Bryans Salads begon in 1997 met de productie van kant-en-klare salades en is nog altijd de enige Britse teler die zijn eigen sla levert. De meeste groente wordt binnen een straal van een mijl (1,6 km) van de verwerkingsfaciliteit geteeld. Vandaag de dag verwerkt het bedrijf wekelijks zo'n 350 ton producten. Sinds 2009 zag het bedrijf haar omzet fors stijgen van €4,4 miljoen naar €35 miljoen. 

Voor Nederland:
Theo de Koning
0499-393675

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018