Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gecex, Peru

"We exporteren meer gedroogde physalis dan verse"

Physalis kunnen zowel vers als gedroogd gegeten worden. Het Peruaanse bedrijf Gecex exporteert de Physalis in beide vormen, hoewel de volumes gedroogde bessen groter zijn dan die van verse. 



"Onze productie is 100% Peruaans en de teelt vindt voornamelijk in de regio's Cajamarca en Huanuco plaats en ook in Ancash, Ayachuco y Cusco worden er goudbessen geteeld. We telen biologische en conventionele Physalis in verschillende delen van het land, zodat we jaarrond kunnen leveren," vertelt de algemeen directeur van Gecex Peru. 



Hij legt uit dat de exportvolumes klein zijn omdat het fruit zeer kwetsbaar is. "Sommige vrachten verse Physalis worden per luchtvracht verzonden. Het fruit wordt echter veelal in gedroogde vorm per zeevracht verladen, bijvoorbeeld in bulkverpakkingen van 10 tot 20 kilo of andere verpakkingsformaten waar de retail de voorkeur aan geeft."

In 2017 waren de belangrijkste bestemmingen voor de verse export Nederland, Aruba en Frankrijk. Wat betreft de export van gedroogde goudbessen is IsraĆ«l veruit de grootste markt, gevolgd door Nederland, Duitsland en Japan. 


Voor meer informatie:
Gecex
Peru
T: (+51) 01 759-2527
Mobile: (+51) 988-008-424
E: export@gecexperu.com
www.gecexperu.com
Publicatiedatum: