Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grape Alliance, Zuid-Afrika

"Focus op stabiliteit Europese en Britse markt"

"Hoewel de Crimson druiven wat trager op kleur komen, verloopt het seizoen normaal. Tot aan week 16 zal er verpakt worden in Hex River Valley," vertelt Niel Fyfer van Grape Alliance Marketing. Aan het einde van het seizoen staat de druivenpluk overwegend in het teken van het ras Crimson. 



De noodzaak om rigoureuze maatregelen te treffen tegen de droogte is uiteindelijk geresulteerd in een verjonging van het bedrijf. In september bepaalde het bedrijf welke druivenplantages prioriteit zouden krijgen bij de watertoekenning en plantages, bestaande uit rassen met pitten en bijvoorbeeld Autumn Royal, werden gerooid en vervangen door met name ARRA-rassen. In de Hex River Valley worden de plantages van Grape Alliance van water voorzien door grote dammen die in de winter volstromen. Volgens de berekeningen zullen de waterreserves toereikend zijn tot aan het einde van het seizoen. 

"De volumes zijn wat lager in Hex River Valley maar de vruchtgrootte is normaler dan voorgaande seizoenen. Druiven die groter dan normaal zijn en niet aan de retaileisen voldoen, sturen we naar andere markten."

Grape Alliance richt zich dit seizoen op haar Europese en Britse klanten en exporteert kleinere volumes naar het Verre Oosten dan vorig jaar. De Zuid-Afrikaanse volumes die naar het Verre Oosten worden geëxporteerd, liggen ongeveer op 60% van die van vorig jaar, die bijna het dubbele waren van het seizoen daarvoor. "Vorig jaar hadden we de indruk dat de markt in het Verre Oosten overspoeld werd met druiven en gezien de koppositie van kersen, met name in China, leek het logisch om de volumes dit jaar te beperken en de nadruk op de stabiliteit en continuïteit op onze traditionele markten te leggen."

De Europese en Britse markt zijn nog stabieler dan vorig jaar. Grape Alliance doet vooral zaken met supermarkten wat onderdeel is van de trend voor een meer efficiënte supermarktprogrammering in Europa. Dit heeft in combinatie met de lagere volumes voor een beter seizoenseinde voor Zuid-Afrikaanse druiven op de Europese gezorgd dan vorig jaar. 

Zuid-Afrikaanse volumes overtreffen ondergrens oogstraming 
Tegen het einde van week 11 was iets meer dan de helft van Zuid-Afrika's totale volume van dit seizoen (26,5 miljoen dozen van 4,5 kilo) naar Europa geëxporteerd. Tegen week 10 overschreed het totale volume druiven uit alle teeltregio's de ondergrens van de oogstraming van de South African Table Grape Industry van 56,2 miljoen dozen van 4,5 kilo al. 

Voor meer informatie:
Niel Fyfer
Grape Alliance Marketing
Tel: +27 23 354 8152
Email: niel@grapealliance.co.za
https://www.grapealliance.co.za
Publicatiedatum: