Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Carrefour neemt aandeel in maaltijdkit-bedrijf

Walmart vraagt patent aan op drones

Nederlandse retailsector heeft 3,5% meer omzet in januari
Statistieken van het CBS laten zien dat de Nederlandse retailsector in januari jaar op jaar een omzetgroei had van 3,5%. Het volume van de omzet steeg met 2,4%. De omzet nam toe in zowel de sector voor voedingsmiddelen als in de non-food sector. De online omzet steeg met 22%. Winkels die voedingsmiddelen, dranken en tabak aanbieden hadden een omzetgroei van 1,5%, hoewel het volume van de omzet met bijna 1% afnam. Supermarkten hadden meer omzet, terwijl gespecialiseerde winkels juist minder omzet genereerden. Bij beide categorieën was het volume omlaag gegaan.
Bron: cbs.nl

Despar Italia heeft 4,5% meer omzet in 2017
De franchisenemer van Despar in het noorden van Italië, Aspiag Service, had in 2017 een omzettoename van 4,5% tot €2,16 miljard. Het bedrijf is actief in de regio's Veneto, Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige en Emilia Romagna. De omzetgroei zat ruim boven het gemiddelde van de Italiaanse retailsector, die jaar op jaar slechts met 1,4% was toegenomen.
Bron: esmmagazine.com

Frankrijk: Carrefour neemt aandeel in maaltijdpakketbedrijf
Carrefour heeft een meerderheidsbelang overgenomen in het Franse Quitoque. Door de overname krijgt Carrefour meer mogelijkheden voor zijn online plannen. Onlangs heeft de retailgroep zichzelf als doel gesteld om €5 miljard aan omzet via e-commerce te genereren. Quitoque werd in 2014 opgericht. Het bedrijf leverde volgens eigen zeggen in 2017 meer dan 3 miljoen maaltijdpakketten in de Franse thuismarkt. Consumenten kunnen bij Quitoque kiezen uit een breed assortiment aan pakketten, die voor een week aan maaltijden bevatten. De pakketten bevatten alle ingrediënten om zelf de maaltijd te bereiden, waarbij Quitoque gebruik maakt van lokale, biologische en seizoensproducten.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spanje: 6% meer jaaromzet voor Mercadona
Mercadona had in 2017 een omzettoename van 6% tot €22,9 miljard. Het omzetvolume nam toe met 5%. In 2017 heeft de keten in totaal voor €1 miljard geïnvesteerd. dat is 47% meer dan in 2016, wat dan ook een record voor het bedrijf is. Met deze investering zijn dertien nieuwe supermarkten geopend, waarmee het winkelnetwerk van Mercadona neerkomt op 1.627 locaties. 126 vestigingen werden heropend volgens het New Efficient Store-model, waarmee het aantal winkels volgens dit format op 182 staat. Mercadona is bezig om in rap tempo het nieuwe format bij winkels toe te passen. In 2016 waren er slechts twee winkels volgens het format in bedrijf. De netto winst van Carrefour was in 2017 jaar op jaar met 49% gedaald tot €322 miljoen, wat een gevolg is van de plannen op de lange termijn van Carrefour.
Bron: retailanalysis.igd.com

Italië: Gruppo Megamark reserveert €45 mln voor uitbreidingen
De Italiaanse regionale supermarktketen Gruppo Megamark is van plan om in de komende drie jaar €45 miljoen te investeren in winkeluitbreidingen. Volgens nieuwsblad Il Denaro wil het in Trani gevestigde bedrijf zeven nieuwe winkels openen in de regio Puglia, waarmee het totale winkelnetwerk op een aantal van 507 komt. Ook wil het bedrijf een nieuw distributiecentrum van 30.000 vierkante meter openen in Caserta in de regio Campania. Vorig jaar had Megamark een omzetgroei van 14,4% tot €1,4 miljard. De like-for-like-omzet steeg in deze periode met 6,7%.
Bron: esmmagazine.com

Spar opent drie winkels in Polen
Spar heeft in Polen drie nieuwe supermarkten geopend. De keten is van plan om zijn merk in Oost-Europa uit te breiden en meer te diversificeren. De nieuwe winkels variëren in omvang van 180 tot 890 vierkante meter. Onder de winkels is minstens een vestiging geopend volgens het nieuwe buurtwinkelformat Spar Express. De winkels zijn geopend in het zuiden van Polen. Bij de winkels zijn de huismerken van Spar bij de ingang uitgestald, zodat ze duidelijker in het zicht van de consument vallen en Spar zich zo beter kan onderscheiden van de lokale concurrentie.
Bron: esmmagazine.com

VS: Smart & Final heeft sterk 2017, breidt online uit
Smart & Final Stores Inc. heeft zowel zijn vierde kwartaal als 2017 afgesloten met omzetgroei. Ook heeft de Amerikaanse retailer zijn online activiteiten uitgebreid. In het vierde kwartaal, dat op 31 december afliep, werd jaar op jaar een netto omzetgroei bereikt van 6,7% tot $1,07 miljard (€870 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg met 3,2%, waarmee dit het derde kwartaal op rij was met omzetgroei.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Walmart vraagt patent aan voor landbouwdrones
Walmart heeft een aantal patenten aangevraagd voor drones, die toe kunnen worden gepast op het gebied van landbouw. De drones kunnen ervoor zorgen dat de teeltbedrijven verder kunnen worden geautomatiseerd. Daarnaast kunnen de drones Walmart ook meer controle geven over de leveringsketen. De zes verschillende patenten hebben betrekking op drones die kunnen worden gebruikt voor het identificeren van ongedierte, het verspreiden van gewasbeschermingsmiddelen, het controleren van schade aan de oogst en het zorgen voor bestuiving. Eerder werd bekend dat Walmart technologie heeft ontwikkeld, waarmee de versheid van producten kan worden gecontroleerd. Ook bij deze technologie wordt gebruik gemaakt van drones, die onder andere informatie verschaffen over de temperatuur of andere teeltomstandigheden.
Bron: fooddive.com

VS: Kroger biedt thuisbezorging aan in Indianapolis
Kroger heeft thuisbezorging mogelijk gemaakt via vestigingen in het midden van Indiana. De keten werkt hiervoor samen met Instacart. De thuisbezorgdienst is voor handen bij 48 vestigingen. Ook kunnen er bij 54 locaties boodschappen online worden besteld om bij afhaalpunten door consumenten te worden opgehaald. Dit aantal wordt in 2018 uitgebreid met nog eens 21 locaties.
Bron: indystar.com

VS: Dollar General breidt versassortiment uit naar 450 winkels
Dollar General heeft zijn plannen voor uitbreiding in 2018 opgevoerd. Een van de nieuwe plannen voor uitbreiding betreft het toevoegen van een versafdeling bij ongeveer 450 heropende winkels. Dollar General was van plan om in 2018 1.000 winkels te renoveren tot zogeheten traditional-plus-winkels. Ongeveer 400 van deze winkels worden nu voorzien van koeldeuren, zodat het mogelijk wordt om verse groente en fruit koel te houden. Van de 750 traditional-plus-winkels die met het einde van dit jaar in bedrijf moeten zijn, gaat ongeveer een derde een versafdeling krijgen. Daardoor komt het totaal aantal vestigingen van Dollar General met verse groente en fruit op 450.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018