Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thailand: gevangenisstraf voor fruithandelaren

De Thaise overheid handhaaft een nieuw handel- en mededingingsbesluit waarmee het fruithandelaren beboet wanneer ze betrapt worden op het niet nakomen van koopovereenkomsten of het naar beneden drijven van prijzen van landbouwproducten. 

De algemeen directeur van de afdeling binnenlandse handel zei dat de verantwoordelijke autoriteiten hun inspecties opvoeren bij bepaalde fruithandelaren die de wet overtreden hebben. Volgens de bangkokpost.com werd de nieuwe wet vorig jaar van kracht, waardoor overheden op eigen initiatief controles kunnen uitvoeren zonder te hoeven wachten op formele klachten van slachtoffers, zoals eerder het geval was. 

De nieuwe wet stelt autoriteiten ook in staat om juridische stappen te ondernemen tegen overtreders wanneer blijkt dat ze telers schade hebben berokkend. Boetes kunnen oplopen tot 10% van de jaaromzet tot en met twee jaar gevangenisstraf.