Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sneeuw veroorzaakt geen grote problemen

ItaliŽ: Zorgen om nachtvorst

Maandag 19 maart leek het meer winter dan lente in het gebied tussen Modena en Bologna. De sneeuw heeft het landschap in een witte deken gehuld. Een prachtig gezicht, maar veel telers maken zich zorgen.


San Giovanni in Persiceto  

"De kersenbomen staan nog niet in bloei, dus de sneeuw van 19 maart heeft daar in ieder geval geen schade aan veroorzaakt. De abrikozenbomen en sommige pruimenbomen staan al wel in bloei maar ook hier zien we weinig schade omdat de temperatuur tussen nul en een graad ligt," zegt Nadia Nobili, kersenteler in Vignola.

Technicus van Apofruit Davide Marconi legt uit dat veel telers bezorgd zijn over de temperatuur van de komende ochtenden. De voorspellingen laten een bevriezingsrisico zien voor donderdag 22 maart in de regio Emilia-Romagna. "Op dit moment, met de sneeuw, is de temperatuur rond het vriespunt en wordt er geen schade veroorzaakt. Voor de abrikozen is de situatie zorgelijk want de regen en de sneeuw op de bloemen verhogen het risico op Monilia," zegt Marconi.


Foto door Silvana Pignatti, Vignola (interner)

"De vlaktes zijn wit en op de heuvels ligt 15 centimeter sneeuw, dat is niet verontrustend. We maken ons zorgen over de dagen die komen gaan," zegt Valter Monari, directeur van de Markt van Vignola.

Het klimaat baart ook aardappelteler in het gebied van Bologna, Alberto Zambon, zorgen. "We hebben nog niets gepoot terwijl we vorig jaar rond deze tijd al bijna klaar waren. Het land blijft nu gedrenkt in water dus we kunnen pas over een aantal dagen het veld betreden."

Publicatiedatum: 20-3-2018

  

Reacties:


zou graag willen weten in de komende dagen hoe verder de ontwikkelingen zijn
maresw, Gronsveld - 21-3-2018 21:00:42


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: