Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Californische gedroogde pruimen steeds populairder bij Polen

Gedroogde pruimen uit Californië staan bekend om hun kwaliteit. Uit een onderzoek dat het California Prune Board in 2017 heeft laten uitvoeren, is gebleken dat Polen de Californische gedroogde pruimen steeds hoger waarderen. 

De studie heeft uitgewezen dat mensen zich steeds bewuster zijn van het feit dat Californische pruimen een hoge kwaliteit en goede smaak bieden in verhouding tot hun prijs. Dit geldt ook voor Polen en deze trend is al vanaf 2004 merkbaar. 

Op een schaal van 1 tot 10 gaven de respondenten de gedroogde pruimen gemiddeld een 6,6 voor de kwaliteit. Dit is een duidelijke stijging ten opzichte van 2014 toen de gemiddelde waardering op een 6,2 lag. Dezelfde tendens is te zien in de waardering van de prijs-kwaliteitverhouding. In 2017 scoorde deze gemiddeld een 6,4 en in 2014 was dit een 6,2. Ook de smaak van de Californische gedroogde pruimen wordt hoger gewaardeerd met een 6,6 gemiddeld in 2017 ten opzichte van een 6,3 in 2014. 

"Dit is wederom een goed resultaat dat aantoont dat onze promotionele activiteiten effectief zijn. Er is een positieve verandering in het consumentenbewustzijn waarneembaar. Al vier jaar lang proberen we de goede eigenschappen van Californische gedroogde pruimen over te brengen. De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen het beeld dat de consument heeft over de reputatie en kwaliteit van ons product," aldus Esther Ritson-Elliott, Europees marketingdirecteur van het California Prune Board. 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018