Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Asperge imago ondergaat verjongingskuur

Nationale Kick off Aspergeseizoen 5 april

Op donderdag 5 april van 15.30 tot 18.00u vindt de Nationale Kick Off van het aspergeseizoen 2018 plaats in Markthal Rotterdam. Het nationale aspergeseizoen wordt die dag officieel geopend door het Nederlands Aspergecentrum. Tevens zal de nieuwe campagneslogan bekend worden gemaakt.

What's new?
Asperges zijn hip, gemakkelijk en op vele verschillende manieren te bereiden. Ze zijn overal te koop en vooral heel lekker. "Om juist deze voordelen aan een jonger publiek duidelijk te maken, gooien we de publiciteit van het hele seizoen over een andere boeg", vertelt Marleen Stegeman, coördinator van het Nederlands Aspergecentrum.

"Vanaf dit jaar zal de opening van het aspergeseizoen en de Dag Van Asperge niet meer zijn zoals voorheen. We richten ons vooral op alle voordelen die de asperge biedt, zoals gemak, variatie en de makkelijke verkrijgbaarheid. Het klassieke imago van de asperge heeft een "verjongingskuur" ondergaan. We willen ons gaan focussen op jongere consumenten."

Dit jaar voert het Nederlands Aspergecentrum een landelijke campagne waarbij bloggers en vloggers aan het woord komen door middel van een '15-minutes-kookchallenge'. Op 5 april a.s. gaat deze kookchallenge van start met het uitreiken van een goodybag, gevuld met 'hoe kan het ook anders': verse asperges. Food bloggers en vloggers gaan aan slag met het bedenken van een recept dat in 15 minuten te bereiden moet zijn. Het lekkerste recept krijgt veel publiciteit via de fanbase van het Nederlands Aspergecentrum. De winnaar krijgt een rol in de Nationale Kick Off van 2019, naast veel gesponsorde publiciteit via de website en social media kanalen. Net zoals andere jaren wil een BN'er zich graag verbinden aan de opening van het aspergeseizoen en deze is ook aanwezig op 5 april.

Klik hier om in de schrijven voor de Nationale Kick off

11 mei Dag van de Asperge
Gedurende het seizoen en op de Dag van de Asperge organiseren meerdere bedrijven evenementen verspreid door het land om het aspergeseizoen nog levendiger te maken. Op vrijdag 11 mei vieren we de Dag van de Asperge. Op deze dag worden op verschillende manieren consumenten bewust gemaakt van het gemak en variatie van de asperge. "We geven mensen mee hoe simpel het kan zijn om te koken met asperges en dat je asperges bijna in elke supermarkt kunt kopen. Het imago waar de asperge nu mee geassocieerd wordt, wordt vervangen door gemak, gezond, simpel, snel, niet traditioneel, en jong!", aldus Marleen Stegeman. De bekendmaking van de winnaar van de '15-minutes-kookchallenge' vindt eveneens op deze dag plaats.

Het Nederlands Aspergecentrum zet zich in voor de generieke promotie van deze overheerlijke groente, namens de landelijke sponsoren The Greenery, ZON fruit & vegetables en Teboza BV (gezamenlijk verantwoordelijk voor 1800 hectare aspergevelden in Nederland, dit is gelijk aan 3600 voetbalvelden).
 
Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018