Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Slechte vooruitzichten voor Chinese knoflookexport

"Van 2015 tot 2016 werden Chinese knoflooktelers door de toegenomen export gestimuleerd om hun areaal te vergroten. Dit gaf ook mogelijkheden voor teeltbedrijven in het buitenland. Ook schakelden een aantal telers toen over van andere gewassen naar het telen van knoflook. Sinds 2017 is er echter sprake van een pessimistische situatie voor de knoflookexport. De sector voor de export van knoflook draagt een aantal mogelijke risico's met zich mee," aldus een knoflookexporteur in een interview met Global Fruit and Vegetable Network.


Een knoflookteler sorteert knoflook


Knoflook voor export

"Het nieuwe knoflookseizoen is begonnen. Tegelijkertijd komt veel knoflook uit landen als de Dominicaanse Republiek, Pakistan en Bangladesh op de markt. De exportprijzen voor Chinees knoflook zitten op een dieptepunt. Lage prijzen zorgen doorgaans voor meer bestellingen, waardoor de export wordt gestimuleerd. Dit jaar ligt de export echter nog steeds een significant stuk lager dan vorig jaar.""Op dit moment hebben we een grotere oogst en zijn onze opslagplaatsen vol. Zodoende hebben we een groter aanbod. Daarnaast is er bij sommige andere landen sprake van een beleid gericht op bescherming van de eigen handel. Door de combinatie van deze twee factoren denk ik dat de exportprijzen van knoflook voorlopig af blijven nemen. De vooruitzichten van de komende twee jaar gaan niet positief zijn. Onze knoflooktelers moeten initiatieven nemen om het areaal voor knoflook te verkleinen. Ook moeten lagere prijzen worden aangehouden. Anders verandert de situatie op de markt in een complete ramp."


Stafleden sorteren knoflook

"Door de jaren heeft heeft China naar landen over de hele wereld knoflook gexporteerd. De meeste export gaat naar de Zuidoost Aziatische markt, terwijl het kleinste deel naar de Europese markt gaat. Ons knoflook wordt voornamelijk onder ons eigen merk gexporteerd via de haven van Qingdao. De voornaamste importeurs zijn bedrijven in Centraal- en Zuid-Amerika, Zuidoost Azi en Europa."


Publicatiedatum: 19-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: