Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primland: Al 20 jaar actief in Chili

"Vietnamezen houden van zoete producten"

Het Franse Primland teelt en vermarkt het kiwiras Oscar. Dit jaar heeft het bedrijf de Vietnamese markt betreden. Volgens Jean-Baptiste Pinel, algemeen directeur van Primland, heeft dit goed uitgepakt. "De onderhandelingen over de fytosanitaire inklaring hebben heel wat tijd gekost maar we zijn tevreden over het resultaat. Oscar is goed ontvangen want Vietnamese consumenten houden van zoete producten. Oscar is een premium kiwiras met een heerlijke zoete smaak. Het ras Oscar doet het over het algemeen erg goed op markten waar consumenten een voorkeur voor zoet hebben."



Primland teelt Franse en Chileense kiwi's. Vorige week vierde Primland haar twintigjarig jubileum in Chili. "Het Franse Oscar-seizoen is bijna afgelopen en in Chili beginnen we begin april aan de oogst. Op deze manier kunnen we onze klanten jaarrond van dienst zijn."


François Lafitte, directeur van Primland, Ronald Bown, directeur van Asoex (Association of Chilean exporters), Elizabeth Köhler, coördinator van het Chilean Kiwi committee, Carlos Cruzat, voorzitter van het Chilean Kiwi committee en Jean-Baptiste Pinel tijdens de viering van het twintigjarig jubileum in Chili.



"De topprioriteiten van Primland zijn in de eerste plaats het openen van nieuwe markten en aanbieden van nieuwe producten, zoals het kiwiras Oscar Gold. Daarnaast ontwikkelen we onze producten verder. Momenteel streven we ernaar om onze productie van biologische Oscar kiwi's te vergroten. Jean-Baptiste benadrukt het tekort aan biologische Oscar kiwi's. "De populariteit van bioproducten is vooral een Europees fenomeen; in Azië neemt de populariteit van biologische kiwi's minder snel toe."



"Wat betreft de maten en kwaliteit is het een redelijk normaal seizoen geweest en de afzet ligt op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar omdat we vergelijkbare volumes blijven verkopen, zowel in Europa als daarbuiten. De vraag is licht gedaald maar nog altijd goed. Onze Italiaanse concurrenten hebben minder product beschikbaar en dit zorgt voor goede prijzen op de markt."



Primland exporteert vooral naar China, Taiwan, Thailand en Europa. Ongeveer 40% van haar productie is voor de Franse markt bestemd. Het Oscar-merk bestaat al 38 jaar. "Buiten Frankrijk is Oscar ook bekend in België, Spanje en de rest van Europa. Het merk heeft ook een goede naam in China, Taiwan en Thailand. Onze reputatie in Vietnam groeit."



Voor meer informatie:
Primland
+33 (0)5 58 90 09 95

Publicatiedatum: