Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rugpijn door dozen schuiven? Cobot en exoskelet komen te hulp

Last van je rug door het sjouwen van kratten en dozen? Vraag je baas een cobot of exoskelet aan te schaffen. Het lijkt de oplossing voor zware jobs die hun tol eisen op de rug of knieën van medewerkers. De cobot is een soort robotarm die zij aan zij kan werken met een mens, het exoskelet maakt je sterker.



De cobot Fanuc CR 35iA werkt zij aan zij met een mens dankzij zachte bekleding, afgeronde hoeken en een veiligheidssturing, die reageert op de lichtste aanraking. Die helpen hem bij moeilijke taken en controleren zijn werk. CR-35iA beurt de zware componenten en positioneert ze.



De Laevo is speciaal ontwikkeld voor gebruik in sectoren waar veel voorovergebogen werk en tilwerk verricht wordt, zoals de zorg, bouw, logistiek, industriële productie en de land & tuinbouw.



Nu nog voor defensie maar straks voor in het magazijn? Exoskeletten - robotarmen of -benen die de operator kan aantrekken – zullen ook hun intrede gaan doen op de arbeidsmarkt. Met een exoskelet aan til je meer of kun je langer in en moeilijke houding staan. De oplossing voor zware jobs die hun tol eisen op de rug of knieën van medewerkers.


Publicatiedatum: