Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groeiende wereldhandel biedt kansen voor reefertechnieken

Wereldwijd zijn consumenten meer geïnteresseerd in een gezonde leefstijl en het besteedbaar inkomen stijgt, daardoor worden consumenten kieskeuriger in de voeding die ze kiezen. Als gevolg is de vraag naar zogenaamde superfoods geëxplodeerd.

Euromonitor claimt dat China 40% van de wereldwijde productie groenten en fruit consumeert. Het stijgende inkomen voedt de bereidheid om meer te betalen voor kwaliteitsproducten en gezonde voeding. Het enorme besteedbare inkomen van de Chinese middenklasse heeft een grote impact op wereldwijde voedseltrends. Dat stuwt ontwikkelingen in transport- en reefertechnieken.

Doordat er meer handelsovereenkomsten (FTA) gesloten werden tussen landen, wordt er wereldwijd meer verscheept. Die trend lijkt door te zetten en daarvoor is een betrouwbare reefertechnologie nodig.

Splash247.com toont hoe de handelsdata van de VN veranderd zijn tussen 2010 en 2016. De Chinese avocado import is bijvoorbeeld gestegen van 1,9 ton naar 2,5 ton. Deze groeiende vraag naar superfoods heeft een significante impact op de export van de productielanden.

De export van landbouwproducten zijn big business voor de Zuid-Amerikaanse landen. Peru heeft een economie gebaseerd op landbouw. Er worden onder andere superfoods als avocado's, granaatappelen en blauwe bessen geteeld. Het land heeft een FTA met China sinds 2010 en kan daardoor avocado's, blauwe bessen, druiven en asperges exporteren naar China.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen de Australische en Chinese overheid kan ook Australië de export van fruit laten stijgen. Een serie nieuwe protocollen voor steenfruit, kersen, citrus en druiven maakt de export van deze producten sneller en makkelijker.

Het reefersegment blijft groeien. Nieuwe technieken maken het mogelijk om producten over uiteenlopende routes te verschepen. Dankzij die technieken kunnen rederijen en importeurs nieuwe diensten bieden.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018