Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Drie nieuwe basilicumvariŽteiten

Ook basilicum heeft innovatie nodig en het Italiaanse L'Ortolano komt in 2018 met drie nieuwe variŽteiten van het Genuese type. Verkoopmanager Andrea Pantani legt uit dat Sprinter (Sat 1794) afstamt van het Genuese Classico type. Het is compact, vroegrijp en kan ook gezaaid worden in periode van weinig licht. Het verlengde blad en de goede weerstand maken deze variŽteit geschikt voor alle soorten teelt, inclusief industrie.


Sprinter variŽteit

Ook Fiero (Sat 1757) is een variŽteit van de Genuese Classico en heeft middelgroot blad, groeit snel en heeft korte internodiŽn.


Fiero

De variŽteit Luxor (Sat 1772) kenmerkt zich door een breed blad en is hierdoor minder gevoelig voor meeldauw. De plant is compact en zeer geschikt voor teelt in potten, drijvende systemen en de industrie.


Luxor

"Na Aromatico, Profumo en Mammolo zijn deze drie nieuwe variŽteiten het resultaat van een onderzoeksproject dat is gericht op het verkrijgen van materialen die niet alleen betrekking hebben op de morfologische aspecten die zijn gericht op het gebruikstype (pot-, snij-, drijvende en industrie) maar ook op het gehalte aan essentiŽle oliŽn. Binnenkort komt er meer nieuws," zegt Pantani.De gecertificeerde zaden van Sprinter, Fiero en Luxor zijn vrij van pathogenen en bacteriŽn en op de markt trekken ze de aandacht van de telers. "Wij danken allen die ons vertrouwen en ons steunen in de zoektocht naar naar innovatie en ons streven om altijd op de voorgrond te staan bij het zoeken naar nieuwe oplossingen voor de markt. Wij geloven dat deze drie nieuwe variŽteiten de vereisten hebben om aan de verwachtingen te voldoen," concludeert Pantani.

Contact:
L'Ortolano Srl

Via Calcinaro 2425, 47522 Cesena (Fc)
Tel.: (+39) 0547/381835
Fax: (+39) 0547/639280
Email: info@lortolano.com
Web: www.lortolano.com

Publicatiedatum: 16-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: