Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Drie nieuwe basilicumvariëteiten

Ook basilicum heeft innovatie nodig en het Italiaanse L'Ortolano komt in 2018 met drie nieuwe variëteiten van het Genuese type. Verkoopmanager Andrea Pantani legt uit dat Sprinter (Sat 1794) afstamt van het Genuese Classico type. Het is compact, vroegrijp en kan ook gezaaid worden in periode van weinig licht. Het verlengde blad en de goede weerstand maken deze variëteit geschikt voor alle soorten teelt, inclusief industrie.


Sprinter variëteit

Ook Fiero (Sat 1757) is een variëteit van de Genuese Classico en heeft middelgroot blad, groeit snel en heeft korte internodiën.


Fiero

De variëteit Luxor (Sat 1772) kenmerkt zich door een breed blad en is hierdoor minder gevoelig voor meeldauw. De plant is compact en zeer geschikt voor teelt in potten, drijvende systemen en de industrie.


Luxor

"Na Aromatico, Profumo en Mammolo zijn deze drie nieuwe variëteiten het resultaat van een onderzoeksproject dat is gericht op het verkrijgen van materialen die niet alleen betrekking hebben op de morfologische aspecten die zijn gericht op het gebruikstype (pot-, snij-, drijvende en industrie) maar ook op het gehalte aan essentiële oliën. Binnenkort komt er meer nieuws," zegt Pantani.De gecertificeerde zaden van Sprinter, Fiero en Luxor zijn vrij van pathogenen en bacteriën en op de markt trekken ze de aandacht van de telers. "Wij danken allen die ons vertrouwen en ons steunen in de zoektocht naar naar innovatie en ons streven om altijd op de voorgrond te staan bij het zoeken naar nieuwe oplossingen voor de markt. Wij geloven dat deze drie nieuwe variëteiten de vereisten hebben om aan de verwachtingen te voldoen," concludeert Pantani.

Contact:
L'Ortolano Srl

Via Calcinaro 2425, 47522 Cesena (Fc)
Tel.: (+39) 0547/381835
Fax: (+39) 0547/639280
Email: info@lortolano.com
Web: www.lortolano.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018