Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Grote vraag naar golfkarton zorgt voor immense prijsverhogingen

De Duitse golfkartonindustrie profiteerde ook in 2017 van de algemeen goede economische ontwikkeling in Duitsland. Zo konden de leden van de 'Verband der Wellpappen-Industrie' (VDW) in 2017 een afzetgroei van 4,3 procent behalen. Dat ligt duidelijk boven de algemene economische groei van 2,5 procent. In absolute cijfers gemeten hebben de VDW-leden in 2017 zo'n 7,8 miljard vierkante meter golfkarton afgezet. Dat betekent een stijging van 230 miljoen vierkante meter ten opzichte van het voorgaande jaar (+3%)."De voorwaarden voor dit succesverhaal van golfkarton zijn vooral de solide ontwikkeling bij onze klanten en de aanhoudend goede consumentenstemming", aldus dr. Steffen P. Würth, voorzitter van de VDW, naar aanleiding van de jaarlijkse persconferentie van de vereniging. "Ook in deze fase van economische opleving konden verpakkingen van golfkarton weer bewijzen dat ze vanwege hun prestaties een onmisbare partner zijn voor de industrie, handel en logistiek", zegt Steffen verder.

"Maar de aanhoudend positieve economische ontwikkeling en de daarmee verbonden afzetgroei kunnen niet verbloemen dat er ook een keerzijde aan de medaille kleeft", aldus Steffen. De grote vraag naar producten van golfkarton heeft gezorgd voor een duidelijk schaarser aanbod aan papier, waarop de papierleveranciers met immense prijsverhogingen reageerden. Dat leidde tot een dramatische economische moeilijkheden, die de golfkartonindustrie voor grote uitdagingen zet.

De uitgaven aan papier maken in de golfkartonindustrie meer dan de helft van de totale kosten uit. Bij de met afstand belangrijkste grondstof, golfpapier, moesten de VDW-leden in 2017 prijsverhogingen van tot wel 27 procent op de koop toe nemen. Maar ook in de eerste weken van 2018 werden de bedrijven met verdere duidelijke kostenstijgingen geconfronteerd.

Voor het lopende jaar rekent Steffen er op basis van de actuele stemmingsindicatoren op dat de positieve conjunctuurontwikkeling zich verder voort zal zetten. Hij prognosticeert een stijging van de afzet van golfkarton met 3,9 procent. Steffen: "Golfkarton is en blijft een centrale Werttreiber voor onze klanten en de gehele leveringsketen. Aan dit succesverhaal willen we ondanks de moeilijke kaders ook in 2018 met alle kracht verder schrijven."

Voor verdere informatie:
Verband der Wellpappen-Industrie
www.wellpappen-industrie.de

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018