Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Weersomstandigheden zorgen voor moeilijke overstap op Spaanse bessen

"„Gespannen marktsituatie bij blauwe bessen"

De weerscapriolen in het zuiden van Europa leiden ook bij blauwe bessen tot aanzienlijke problemen bij de productverzorging. Vanwege de kou en het stormachtige weer in belangrijke teeltgebieden, zoals de regio Huelva, loopt de geplande overstap van blauwe bessen van overzee naar Spaanse bessen tamelijk vertraging op. Pas over circa 1,5 tot 2 weken zullen vermoedelijk de eerste aanzienlijke hoeveelheden uit Spaanse teelt op de markt gebracht worden.



Seizoensoverstap
De retailsector probeert de productverzorging normaal gesproken reeds drie tot vier weken voor de gebruikelijke inkoopweek (week 13) voor Pasen veilig te stellen. Door het slechte weer in Spanje is de productbeschikbaarheid echter niet zo eenvoudig te ramen en wordt het in ieder geval krap om de Spaanse blauwe bessen nog voor Pasen in de schappen te krijgen. Een mogelijke temperatuurstijging heeft zich tot nu toe nog niet aangekondigd. 

Ook bij Nordgemüse Krogmann met de hoofdvestiging in Hamburg vreest men dat het grote aanbod uit Spanje te laat komt, tenminste voor de paashandel. "We nemen onze blauwe bessen momenteel hoofdzakelijk uit de teeltgebieden in Chili af. Daar zijn momenteel nog voldoende blauwe bessen van goede kwaliteit beschikbaar'', aldus een inkoper en verkoper van het bedrijf. Momenteel is de verzorging met Spaanse blauwe bessen vanwege het weer heel problematisch en de oogst blijft achter bij de verwachtingen, waardoor er momenteel nog beduidend meer betaald moet worden voor de Europese bessen. In tegenstelling tot bij de blauwe bessen is de marktsituatie bij de frambozen meer ontspannen. Hier is de basisverzorging met Spaanse, evenals met Marokkaanse frambozen veiliggesteld, bevestigt de verkoopafdeling van Nordgemüse. 


De beursstand van Nordgemüse tijdens de afgelopen Fruit Logistica

'Dikke blauwen'
Nordgemüse Krogmann is een traditierijk import- en exportgroothandelsbedrijf met hoofdvestiging in Hamburg. Hier staan een bewaringshal en een efficiënt koelhuis ter beschikking, waar vooral seizoensproducten zoals steenfruit opgeslagen worden. Bessen en dan met name blauwe bessen zijn echter al sinds vele jaren het hoofdproduct van het bedrijf. Naast de zogenaamde 'dikke blauwen' die men seizoenaal uit lokale plantages aanbiedt, worden de klanten tijdens de wintermaanden voorzien van producten van overzee en uit Zuid-Europa. Om de verzorging van de retailketens te garanderen, hecht het bedrijf waarde aan nauwe betrekkingen met telers en worden de akkers ook vaak bezocht om hen te adviseren en te ondersteunen bij de teelt.

Verdere informatie:
Nordgemüse - Krogmann GmbH & Co. KG
Barsbütteler Straße 67, 22043 Hamburg
Tel. (+49) 040 / 65 40 94-0
Fax (+49) 040 / 65 49 2480
Publicatiedatum: