Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
One Banana

"De bananensector lijkt aanbod weer bij te kunnen benen"

"De totale aanvoer van bananen is dit jaar lager geweest als gevolg van een combinatie van factoren, variërend van koele weersomstandigheden en stakingen tot logistieke problemen. Dankzij onze verscheidenheid aan teeltgebieden in Guatemala, Ecuador en Peru hebben we ons klantenbestand kunnen vrijwaren voor de tekorten binnen de sector. De sector lijkt momenteel echter een inhaalslag te maken en is weer in staat om aan de vraag van haar klanten te voldoen," legt Rob Adams uit, directeur van One Banana. 

Het familiebedrijf werd 60 jaar geleden opgericht. "We zijn uitgeroeid tot één van de grootste telers, exporteurs en leveranciers van bananen wereldwijd. Onze Cavendish bananen worden geteeld op onze plantages in Guatemala, Ecuador en Peru. Dit stelt ons in staat bananen van de hoogste kwaliteit te produceren op een zo duurzaam mogelijke manier. We verkopen onze bananen zowel onder de merknaam One Banana als onder de merknamen van onze klanten."



Hij vertelt dat het meeste fruit uit Guatemala afkomstig is maar dat de biologische bananen in Peru geteeld worden. "Onze plantage in Peru is één van de grootste biologische bananenplantages ter wereld. We zien de vraag naar biologische bananen zeer sterk toenemen en om deze reden hebben geïnvesteerd in onze plantage in Peru. All onze bedrijven zijn Rainforest Alliance gecertificeerd en we zijn trots op de verantwoordelijkheid die wij dragen voor onze plantagemedewerkers, de lokale gemeenschap en het milieu."



"Bij One Banana, het betere bananenbedrijf, geloven we echt dat een bedrijf het verschil kan maken," vervolgt Adams. "We streven ernaar onszelf elke dag te verbeteren. We richten ons daarbij niet alleen op het productieproces maar ook op onze maatschappelijke verantwoordelijkheden. We hebben ons Corporate Social Responsibility-programma afgestemd op de Doelstellingen inzake Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties. Er zijn 17 doelstellingen en de landen waar wij actief hebben deze ondertekend. Ons programma is vooral gericht op onderwijs, gezondheid, milieu en redelijke lonen."


Voor meer informatie:
One Banana
Guatemala
E: info@onebananas.com
www.onebananas.com
Publicatiedatum: