Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grote aantallen verwacht in april"

Beperkte Spaanse groene asperges beschikbaar voor grote vraag in Europa

Het seizoen voor groene asperges is al begonnen in Granada ondanks dat er voorlopig slechts beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn. Het areaal is sterk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Toch worden er geen grote aantallen verwacht tot in april. Dit komt door de hoge regenval en bewolkte dagen, die de normale ontwikkeling van de plant afremmen. Er is op dit moment veel vraag in de markt, maar weinig aanbod, waardoor de prijzen schommelen tussen de 5 en 6 euro per kilo. 

"Als het weer beter was geweest, zouden we meer asperges hebben gehad dan in het voorgaande seizoen, gezien de grote areaaluitbreiding van dit jaar," stelt Germán Rodríguez, van de verkoopafdeling van coöperatie San Isidro uit Granada in Loja. "Voorafgaand aan Pasen is er veel vraag naar asperge in Europa en vanwege het tekort aan aanbod, zijn de prijzen hoog. Dat zal waarschijnlijk een gunstig effect hebben op de gemiddelde seizoensprijs. Wanneer echter de zon terugkomt en de hele oogst op gang komt in een periode van lagere vraag in de markt, hebben we een probleem," zegt de teler en exporteur. "We hopen dat Duitsland en andere Centraal-Europese landen dit jaar niet vroeg beginnen met de oogst."

Op dit moment is het moeilijk om programma's af te sluiten voor grote aantallen met grote ketens. De hoge vochtigheid vanwege de regen heeft ervoor gezorgd dat een deel van de oogst er minder aantrekkelijk uitziet, maar vanwege het bestaande tekort heeft dit de verkoop nog niet belemmerd. Mexico verscheept al haar laatste vrachten en Peru komt nog maar net op gang. Hoewel volgens Germán Rodríguez de Europese ketens de voorkeur geven aan Spaans product, zolang het verkrijgbaar is, vanwege de nabijheid en kwaliteit. 


Voor meer informatie:
Germán Rodríguez
San Isidro S.C.A.
Tel.: +34 958320198
M: +34 637559144
comercial@loxa.es

www.loxa.es