Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robbert Leisink back in berry business

"Jaarrond zachtfruit van eigen teelt door Soloberry"

Tholen - Vanaf 1 maart is Robbert Leisink in dienst getreden bij het Britse zachtfruitteeltbedrijf Soloberry. Soloberry was het eerste bedrijf dat blauwe bessen naar het Verenigd Koninkrijk importeerde en behoorde ook bij de pioniers van de buitenlandse spelers die productie opstarten in Zuid-Spanje. "We zijn hard op weg om vanaf volgend jaar 12 maanden per jaar grote volumes beschikbaar te hebben van eigen productie."



Onder meer met de teelt van de Adelita-framboos heeft Soloberry een grote naam opgebouwd, maar ook de blauwebessenteelt is in de loop der jaren fors toegenomen. "Eind volgend jaar zitten we op 500 hectare productie van Early Blue-blauwe bessen in Marokko", vertelt Robbert. "Daarnaast hebben we onze eigen teelt in landen als Litouwen en Roemeniƫ, maar ook Zuid-Amerika om jaarrond beschikbaarheid te garanderen."




"We hebben het gehele zachtfruitassortiment tot onze beschikking. Frambozen, aardbeien en blauwe bessen betrekken we van eigen productie en we hebben samenwerking met een bramenteler die voor ons teelt. Ook heeft Soloberry al jaren samenwerkingsverbanden met Nederlandse telers, maar we kunnen daarbij nog wel wat uitbreiding in het kasaardbeienseizoen voor de winterperiode gebruiken", besluit Robbert. 




Voor meer informatie:
Robbert Leisink
Soloberry
Mob: 06-52047815
Robbert.Leisink@soloberry.com
www.soloberry.com