Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Agristo gebruikt water uit de Leie voor productieproces

Begin 2018 is de Belgische aardappelverwerker Agristo in Wielsbeke gestart met het inzetten van water uit het nabijgelegen riviertje de Leie in het productieproces. Het Leie water wordt door De Watergroep eerst opgewaardeerd tot de door Agristo gewenste kwaliteit. 

Op basis van ruw water uit de Leie produceert De Watergroep water op maat om te gebruiken in de processen van frietproducent Agristo. Dit proceswater heeft Agristo nodig voor het wassen, schillen, snijden en blancheren van de aardappelen. Ook voor de aanmaak van proces stoom heeft Agristo veel water nodig dat aan strikte eisen moet voldoen.

De Waterfabriek zal tot 200 m3 per uur Leie water innemen vanuit een watervang constructie op de Leie om aan Agristo per uur 115 m3 water op maat van 2 verschillende kwaliteiten aan te leveren. Daarnaast is er ook een retourleiding voor het afvoeren van het gezuiverd afvalwater uit de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Agristo en die ook het spoelwater van de proceswaterinstallatie terug in de Leie loost. 

Bij uitbreiding van de aardappelverwerkende capaciteit van Agristo kan er ook effluent uit de afvalwaterzuiveringsinstallatie hergebruikt worden als waterbron van de proceswaterinstallatie.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018