Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jaar gevangenis voor Spaanse sinaasappeldief

Een man is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf vanwege het stelen van drie zakken sinaasappelen op een landgoed net buiten Palma. De veroordeelde drong binnen op een fruitboomgaard door het maken van een gat in een draadomheining. De man ging in beroep tegen het vonnis bij de Provinciale Rechtbank, die zijn bezwaren nu heeft verworpen en de uitspraak bevestigd heeft.

Het gebeurde op 13 maart 2014, tussen zeven en negen uur 's ochtends. De man knipte de afrastering door en plukte een groot aantal sinaasappelen van de bomen en nam ze mee in drie zakken. Een werknemer van de bewoner verraste hem en sloeg alarm.

De politie vond de indringer op basis van een beschrijving van de man en hield hem aan vlak bij het landgoed. De zakken met fruit had hij nog bij zich. De agenten stelden bovendien vast dat er een gat zat in de omheining. Volgens de getroffenen betrad de indringer elke week dit veld om sinaasappelen te plukken.

De beschuldigde voerde aan dat er geen bewijzen voor waren dat het fruit van het land van de aanklagers afkomstig was, maar zij identificeerden de zakken die hij bij zich had.

De Provinciale Rechtbank heeft het vonnis dat door de strafrechter opgelegd was nu bekrachtigd. De man is veroordeeld tot een jaar gevangenis voor diefstal met geweld.


Bron: diariodemallorca.es

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018