Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Griekse aardbeien stijgt met temperatuur mee

Nu aan de ijzige kou een einde is gekomen, neemt de vraag naar aardbeien weer langzaam toe in Europa. 



"De aardbeienmarkt is momenteel goed voor Griekse aardbeien maar desondanks trager dan we hadden verwacht. Ik denk dat de vraag de komende weken verder aan zal trekken naarmate de temperatuur weer gaat stijgen. Tot dusver hebben we dit seizoen een goede productie gehad met prima maten en sappig fruit, evenals vorig jaar," vertelt Dimitris Lagios van Q-Agroculture. 

Het bedrijf teelt haar eigen aardbeien maar werkt ook met andere telers in de regio samen. De aardbeien worden in kassen geteeld waardoor er van november tot eind mei kan worden geproduceerd. 



"Dit seizoen zal onze productie naar verwachting tussen de 3.000 tot 4.000 ton bedragen. De reden waarom we zo'n grote marge aanhouden, is omdat we erg kieskeurig zijn. We leveren alleen het beste fruit. Aardbeien die niet aan onze eisen voldoen, gaan naar de sapindustrie op de binnenlandse markt. We beheren de plantages en pakstations waar we mee werken zodat we de aardbeien volgens de wensen van de klant kunnen verpakken, in ieder formaat op verpakkingstype," legt Dimitris uit. 

Camerosa is het meest geteelde ras. Dit ras is al tien jaar lang een succes. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Noord-Europa en het Midden-Oosten. Wanneer hem gevraagd wat de verschillen tussen deze markten zijn, antwoordt Dimitris: "Beide markten zijn op zoek naar ongeveer hetzelfde met een focus op vers, stevig en sappig fruit. Het enige kleine verschil is dat het Midden-Oosten minimaal 90% kleuring eist en veelal kleinere verpakkingen verkiest dan de Europese markt."

"Ik denk dat Griekenland een geweldige en veelzijdige fruitsector heeft, die veel potentie op de wereldwijde markt heeft. De 225 zonnige dagen per jaar zorgen voor een hoog suikergehalte en een goede smaak."


Voor meer informatie:
Dimitris Lagios
Q-Agroculture
Tel. +30-6974-800 961
Email: lagiosd@gmail.com
Publicatiedatum: