Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aldi breidt e-commerce uit

Auchan toont resultaten 2017

Singapore: retailomzet van januari daalt met 8,4%
De totale retailomzet van Singapore daalde in januari jaar op jaar van SGD$4,3 miljard tot SGD$3,9 miljard (van €2,7 tot €2,4 miljard). Mede omdat in januari 2017 het Chinese nieuwjaar werd gevierd, nam de omzet van januari 2018 met 8,4% af. Met uitsluiting van de omzet van gemotoriseerde voertuigen was de omzet gedaald met 8,1%. Wegens de afwezigheid van het Chinese nieuwjaar in januari van dit jaar was de afname in omzet vooral goed te zien bij de retail van kleding, voedingsmiddelen, supermarkten en hypermarkten, warenhuizen en juwelen/horloges. Deze categorieën hadden omzetafnames van tussen de 10,5% en 17,7%.
Bron: sbr.com.sg

Zuid-Afrika: Shoprite geeft meer mogelijkheden voor leveranciers
De Zuid-Afrikaanse Shoprite Group geeft ondernemers en het MKB meer economische mogelijkheden door honderden leveranciers toegang te verlenen tot zijn markt. Vorig jaar heeft Shoprite meer dan R177 miljoen (€12,1 miljoen) geïnvesteerd in de ontwikkeling van leveranciers. Een groot deel van de verse AGF die Shoprite in het assortiment heeft is afkomstig van kleine tot middelgrote teeltbedrijven, waarvan meer dan de helft een contract heeft op basis van een waarde van minder dan R500.000 (€34.300) per jaar.
Bron: rnews.co.za

Frankrijk: Auchan geeft resultaten van 2017 
Het Franse Auchan had in 2017 een omzettoename van 0,6% tot €53,2 miljard. Het onderdeel Auchan Retail had een totale omzetstijging van 0,5%, oftewel van 0,1% als uit wordt gegaan van een constante wisselkoers. De omzet van Auchan Retail kwam daarmee neer op €52,0 miljard. De bruto winst van Auchan daalde met 19,3% tot €935 miljoen, terwijl de netto winst met 53,4% afnam tot €275 miljoen. Volgens Auchan werd de netto winst beïnvloed door winkelsluitingen en afschrijvingen op vastgoed in Italië.
Bron: retailanalysis.igd.com

Roemenië: Delhaize opent nieuwe winkel in Boekarest
De Roemeense supermarktketen Mega Image, dat onderdeel is van Ahold-Delhaize, heeft een nieuwe vestiging geopend in het centrum van de hoofdstad Boekarest. De winkel dient mogelijk als voorbeeld voor filialen die in de toekomst worden geopend. De nieuwe locatie heeft een helder en ruim interieur, maar past aan de buitenkant naadloos in het oude stadshart van Boekarest. In de vormgeving aan de buitenkant wordt vastgehouden aan de art deco-elementen waar Boekarest tijdens het interbellum zo bekend door werd.
Bron: retaildetail.eu

Carrefour plant uitbreidingen in Brazilië
Carrefour, dat een van de grootste retailers van Brazilië is, is van plan om zijn Braziliaanse winkelnetwerk fors uit te breiden. Ook overweegt het bedrijf een aantal overnames en samenwerkingsverbanden. Carrefour wil in 2018 twintig groothandelszaken, tien Carrefour Market-vestigingen en twintig Carrefour Express-buurtwinkels openen. Ook worden er dit jaar vijf tot zeven hypermarkten gerenoveerd tot groothandelszaken. Volgens de directie heeft Carrefour de mogelijkheid om met 2022 in totaal 120 tot 140 nieuwe vestigingen te openen.
Bron: reuters.com

VS: United Natural Foods heeft omzetgroei in tweede kwartaal
De groothandelaar United Natural Foods had een sterk tweede kwartaal. De netto omzet van het bedrijf nam in de periode tot 27 januari toe met 10,6% tot $2,53 miljard (€2,0 miljard). In dezelfde periode van vorig jaar werd een omzet behaald van $2,29 miljard (€1,9 miljard). 
Bron: progressivegrocer.com

Aldi breidt e-commerce in VS uit
Nadat Aldi vorig jaar in de VS is begonnen om met Instacart samen te werken, gaat Aldi nu zijn diensten voor thuisbezorging uitbreiden naar andere delen van de VS. Aldi begon met thuisbezorging in Atlanta, Dallas en Los Angeles, zodat consumenten online boodschappen konden bestellen en deze binnen het uur aan huis konden laten bezorgen. De service wordt nu uitgebreid naar de omgeving van Chicago, het noordwesten van Indiana en Rockford. Aldi heeft in deze regio bijna 200 vestigingen, waarmee het een belangrijke markt voor de keten is.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Publix lanceert nieuw merk

Publix Super Markets heeft de volgende fase onthuld voor uitbreidingen van zijn GreenWise Market-concept. Deze fase houdt onder andere in dat er gebruik wordt gemaakt van een nieuw merk, waarin de naam Publix niet meer voorkomt. Publix is van plan om zijn derde GreenWiste-vestiging in Lakeland te Florida op te richten. De winkel krijgt de naam GreenWise Market, terwijl eerdere GreenWise-locaties nog de naam Publix in het logo hadden staan.
Bron: retailleader.com
 
VS: Kroger werkt met Instacart aan thuisbezorging in noord-Texas
De afdeling van Kroger in Dallas gaat met Instacart samenwerken om online thuisbezorging in het noorden van Texas mogelijk te maken. Kroger werkt al sinds 2016 met online diensten als thuisbezorging en afhaalpunten onder de naam ClickList. "Nu onze online omzet in 2017 met 90% is toegenomen, blijven we werken aan onze online afdelingen in 2018, zodat boodschappen doen bij Kroger een simpelere en persoonlijkere ervaring voor de consument wordt," zegt Dana Zurcher van de afdeling van Kroger in Dallas.
Bron: dallasnews.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018