Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarrond druiventeelt in Australië

Het Australische continent bleek voor de pionierende druiventelers die zich vestigden in de Sunraysia regio een grote uitdaging. Deze regio is nog steeds het belangrijkste druiventeeltgebied, maar met het oog op de Aziatische markt. Om die reden is er behoefte om het marktseizoen te verlengen. Telers hebben uitgebreid en tafeldruiven zijn nu ook te vinden in de verschillende klimaten, van het Noordoosten tot het Noorden en Zuidwesten van Australië.


ARRA 15; Carnarvon, West-Australië 

Dankzij de voortdurende vooruitgang in landbouwtechnologie en innovaties is het waarschijnlijk dat het doel van telers om tafeldruiven jaarrond te oogsten niet zomaar een droom is, maar een realistisch doel dat op korte termijn binnen bereik ligt. 

De constante ontwikkeling van nieuwe variëteiten tafeldruiven die droogte niet alleen verdragen, maar zelfs gedijen in extreme klimaten, laat een verlenging toe van het marktseizoen. 

Tafeldruiventelers Antonio (Tony) Romeo heeft altijd de toekomstvisie gehad om de binnenlandse markt jaarrond van druiven te kunnen voorzien. 34 jaar geleden vestigde Tony samen met zijn broer Lindsay het bedrijf A & L Romeo. Tegenwoordig is dat het grootste teelt- en marketingbedrijf in privé-eigendom in Australië met meer dan 1300 hectare op vijf verschillende locaties langs de Oostkust van Australië. Op verschillende plaatsen langs de Westkust van Australië telen derde partijen ARRA variëteiten voor A & L Romeo.

De Romeo familie is ervan overtuigd dat hun droom voor jaarrondteelt snel werkelijkheid wordt met de ARRA variëteiten tafeldruiven, die geschikt zijn voor extreme omstandigheden. Ze bieden met hun oogst een strategisch voordeel.


Stephen Dever, Romeo's Best's General Manager of Marketing and Operations: "De reacties van telers in Australië op de ARRA variëtieten is uitstekend geweest. De oogst van ARRA 15 uit Carnarvon was een enorm succes. Hoge opbrengsten van een eerste jaar met uitzonderlijke kwaliteit. Consumenten vonden het geweldig."

Stephen voegt toe: "Geen enkele druif is kogelvrij, maar het helpt wel wanneer je frontsoldaat de ARRA 15 is. We hebben meer dan 615mm regen gehad, maar geen scheuren of rot. "



ARRA 15

In 2017 werd de eerste commerciële oogst van ARRA 15 geoogst in Australië door telers van Romeo's Best: Frank, Fatima Maria & Carlos Paulino uit Carnarvon, West- Australië.


Paulino familie in hun wijngaard

Teler Carlos: "We zijn nog steeds aan het leren met deze variëteit en dat kost een teler tijd, maar we houden van deze druif en kijken er naar uit om nog andere ARRA variëteiten te planten."

Ongetwijfeld zal de nieuwe ARRA selectie in Australië telers helpen om het seizoen te verlengen en hun concurrentiekracht in de internationale markt te vergroten. 

Voor meer informatie: www.grapaes.com