Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Delphy zet onderzoek zoete bataat voort in 2018

De zoete bataat mag zich op een groeiende belangstelling rekenen van de consument. In vrijwel elke supermarkt is deze groente te vinden. Afgelopen jaren heeft Delphy o.a. op Proefboerderij Rusthoeve onderzoek gedaan naar de zoete aardappel. In 2017 heeft Delphy nog een onderzoek uitgevoerd naar verschillende rassen op drie verschillende locaties. Hierbij is opbrengst en kwaliteit gemeten. Daarna zijn de rassen in bewaring gegaan. Tevens is het suikergehalte bepaald.De rassen zullen nog een keer beoordeeld worden en hier zal effect het het ondergaan van een curing periode per ras ook bekeken worden. Daarna zullen de rassen nog onderworpen worden aan de smaaktest.

Voor 2018 gaat Delphy voort met het 'Kennisnetwerk zoete bataat'.  Er worden op twee plaatsen rassenproeven aangelegd volgens statistisch betrouwbaar protocol.
Daarnaast wil Delphy internationaal contacten versterken en mogelijkheden in de markt onderzoeken van lokaal geteelde zoete bataat.

Voor meer informatie
www.delphy.nl


Publicatiedatum: 15-3-2018

  

Reacties:


Dit spul (zoete aardappelen) groeit heel goed in ons land. Heeft u miscchien interesse in een samenwerking met mij om dit in het groot te verbouwen in mijn land?

Groetjes,
Mw.Autar.N

autar nargies, Suriname - 22-3-2018 19:11:28


Dit spul (zoete aardappelen) groeit heel goed in ons land. Heeft u miscchien interesse in een samenwerking met mij om dit in het groot te verbouwen in mijn land?

Groetjes,
Mw.Autar.N

autar nargies, Suriname - 22-3-2018 19:11:14


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: