Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delphy zet onderzoek zoete bataat voort in 2018

De zoete bataat mag zich op een groeiende belangstelling rekenen van de consument. In vrijwel elke supermarkt is deze groente te vinden. Afgelopen jaren heeft Delphy o.a. op Proefboerderij Rusthoeve onderzoek gedaan naar de zoete aardappel. In 2017 heeft Delphy nog een onderzoek uitgevoerd naar verschillende rassen op drie verschillende locaties. Hierbij is opbrengst en kwaliteit gemeten. Daarna zijn de rassen in bewaring gegaan. Tevens is het suikergehalte bepaald.



De rassen zullen nog een keer beoordeeld worden en hier zal effect het het ondergaan van een curing periode per ras ook bekeken worden. Daarna zullen de rassen nog onderworpen worden aan de smaaktest.

Voor 2018 gaat Delphy voort met het 'Kennisnetwerk zoete bataat'. Er worden op twee plaatsen rassenproeven aangelegd volgens statistisch betrouwbaar protocol.
Daarnaast wil Delphy internationaal contacten versterken en mogelijkheden in de markt onderzoeken van lokaal geteelde zoete bataat.

Voor meer informatie
www.delphy.nl

Publicatiedatum: