Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vacuümkoeltechniek van het Italiaanse SAIM Service

Vacuümkoeling is gebaseerd op het principe van lage temperatuurverdamping van een fractie van het vocht dat in het product aanwezig is. Het resultaat is een snelle en stressvrije voorkoeling die zorgt voor minder gewichtsverlies, waardoor het product sneller op de markt kan worden gebracht.

"Bladgroenten kunnen in 20-30 minuten volledig worden gekoeld naar 3 tot 5 graden zonder dat het product hier schade van ondervindt want er is geen ventilatie in de koelkamer," zegt Yuri Simonelli van SAIM service, dat gespecialiseerd is in naoogst technologieën.


Proces van vacuümkoeling

Het bedrijf, dat is gevestigd in Fondi, Lazio, is al meer dan 30 jaar actief in de sector van naoogst technologie, van gekoelde magazijnen tot ozongas toepassingen voor lucht- en watersanering en snelle pre-koelsystemen. Sinds 2017 heeft SAIM de vacuümkoelingstechniek aan het portfolie toegevoegd dankzij de samenwerking met het Nederlandse bedrijf Weber Cooling.Dit type koeling is met name geschikt voor producten met een hoge oppervlakte/gewichtsverhouding, zoals bladsalade, spinazie, champignons, spruiten en compactere producten zoals groene bonen, broccoli, selderij, maïs.

Dankzij vacuümkoeling wordt het product van binnenuit afgekoeld waardoor de houdbaarheid aanzienlijk wordt verlengd. Op deze manier kunnen buitenlandse zendingen in alle rust worden verzonden. "Afhankelijk van bewarings- en verzendtijden zijn verschillende interne en eindtemperatuur vereist. Voor korte opslagperioden en minimale verzendafstanden is een koeltemperatuur van ongeveer 5° C voldoende. Voor lange afstanden en langere opslagtijden is het belangrijk dat de temperatuur rond de 1° C te is," legt Simonelli uit.

Door deze specifieke temperatuurvereisten te vergelijken, is het mogelijk om de bovengenoemde omstandigheden te verkrijgen en te beheersen door gebruik te maken van koel- en koeltransport, gecombineerd met een vacuümkoeler.Een aantal modellen van vacuümkoelers

Het bedrijf heeft een flexibele demonstratiemachine zodat geïnteresseerden de techniek kunnen testen.

Niet alleen groenten
De synergie van SAIM met partners in Italië en in het buitenland en de toegenomen gevoeligheid voor nieuwe marktbehoeften, stelden het bedrijf in staat om nieuwe applicaties te ontwikkelen. Het resultaat hiervan is dan de techniek niet alleen toepasbaar is op groenten, maar ook voorgebakken brood en bloemen profiteren van de vacuümkoeling.


Enkele producten die baat hebben bij vacuümkoeling

SAIM is actief op Facebook, Twitter, Linkedin en Youtube.

Contact:

Yuri Simonelli
Tel.: +39 335 6270026
SAIM Service
Via Pantanello, 19 (Z.I)
04022 Fondi (LT)
Tel.: +39 (0)771 510470
Fax: +39 (0)771 532029
Email: info@saimimpianti.com
Web: www.saimimpianti.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018