Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Noviteiten van Peviani

Voorverpakte artisjokken en asperges

"Al sinds de jaren '60 maken we ons op Sardinië sterk voor de 'Spinoso Artisjok van Sardinië' die afkomstig is uit het Valledoria gebied, een vruchtbaar zeegebied in de provincie Sassari," zegt Leonardo Oggiano, manager van het bedrijf Peviani in Sardinië."Dankzij de samenwerking met de artisjokcoöperatie Valle del Coghinas, waar we al 10 jaar een partnership mee hebben, worden op 230 hectare grond artisjokken geteeld. We zijn trots op deze alliantie want hierdoor is de gehele artisjokteelt GlobalGAP gecertificeerd," legt Oggiano uit.

 

In januari 2013 was Peviani het eerste bedrijf dat artisjokken van het merk Spinoso met Beschermde Oorsprong Benaming in omloop bracht en dit jaar komt het bedrijf wederom met iets nieuws; voorverpakte artisjokken.

"Ons artisjokkenras wordt vaak gedegradeerd, maar er is geen enkele andere artisjok die kan tippen aan de smaak van de doornachtige Sardijnse artisjok."Onlangs is Paviani begonnen met een project voor aspergeteelt. Op dit moment zijn hier 15 hectare grond voor beschikbaar gesteld, maar men verwacht dat het gebied zich zal uitbreiden. "Omdat we ons in een vallei bevinden en de klimatologische omstandigheden hier gunstig zijn, zijn we al in februari begonnen met oogsten."


 
"We brengen de asperges in bakjes van 300 gram op de markt. Om de consument tegemoet te komen, hebben we het niet-eetbare deel al verwijderd."

Contact:
Peviani SPA

Via Lombardia, 7/9
I-27010 Siziano (PV)
Tel.: +39 0382 6785259
Email: commerciale@peviani.it

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018