Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
VS: Staalheffingen onrustwekkend voor teeltsector

Tijdens een hoorzitting met minister van Financiën Steven Mnuchin afgelopen dinsdag bracht congreslid David Young een punt van zorg over van een teler die hij net in de gang was tegengekomen. 

"Hij zei: 'Er gaat geen dag voorbij waarop een teler in zijn bedrijf niet met staal in aanraking komt," vertelde de republikein uit Iowa aan Mnuchin. "De landbouwsector maakt zich zorgen over de voorgestelde heffingen op aluminium en staal. Hoeveel weet u hiervan af?"

Wanneer de VS de import van industriële goederen aan banden legt, heeft dit historisch gezien grote gevolgen voor landbouwproducten. Andere landen nemen namelijk tegenmaatregelen zoals heffingen op Amerikaanse goederen en soms regelrechte verboden die de verkoop drukken.

Nu Trump zijn belofte nakomt om 25% op staal te heffen en 10% op aluminium, zou hetzelfde kunnen gebeuren. Als reactie op wat het dit "zeer onrechtvaardige" plan noemt, heeft de Europese Unie verklaard dat het nieuwe heffingen overweegt op Amerikaanse producten, variërend van cranberry's tot pindakaas.

Lees meer op CNN Money (Lydia DePillis)

Publicatiedatum: 13-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: