Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Plus noteert omzetplus 5,5%

De omzetgroei van PLUS overtrof ook in 2017 royaal de groei van de markt.
De consumentenomzet steeg in 2017 met 5,5% ten opzichte van 2016; dit is 2,1% hoger dan de marktgroei van 3,4%. De hogere omzet leidde tot een hoger bruto-omzetresultaat. Doordat sprake was van een beperkte stijging van de kosten, steeg het operationeel resultaat uiteindelijk met 13,1% tot € 55,3 miljoen.

De uitvoering van de strategische programma's droegen in belangrijke mate bij aan de omzetgroei. Het gaat hierbij vooral om de ombouw van winkels naar Briljant en de succesvolle implementatie en uitvoering van het e-commerce programma. Daarnaast droegen sterke marketingcampagnes en een succesvol actiebeleid bij aan de omzetgroei.

In 2017 werden door PLUS twee nieuwe winkels geopend in IJsselstein en Ederveen. Negentien winkels zijn substantieel vergroot en zes winkels zijn gereloceerd. Dit resulteerde in een totaal van 18.266 vierkante meter aan nieuw bruto vloeroppervlak. Drie vestigingspunten met te weinig toekomstperspectief sloten de deuren. Dit betrof winkels in Ten Boer, Hardenberg en Winterswijk. Per saldo werd 7.622 vierkante meter toegevoegd aan winkelvloeroppervlakte. Hiermee werd in 2017 opnieuw een verdergaande verbetering van de kwaliteit van het winkelbestand gerealiseerd.

Jan Brouwer, algemeen directeur PLUS: "2017 was opnieuw een succesvol jaar voor PLUS. De omzetgroei overtrof ook dit jaar royaal de marktgroei en ook ons operationeel resultaat steeg fors. PLUS is in 2017 weer sterker en beter geworden door verder te investeren in formuleontwikkeling, e-commerce, nieuwe ICT-systemen en een volledig gemechaniseerd distributiecentrum dat in 2020 haar deuren opent. Tot slot wierpen onze inspanningen op het gebied van MVO hun vruchten af, want PLUS werd voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. We zijn supertrots op deze resultaten."Publicatiedatum: 13-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: