Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste charterboot met Chileens fruit naar Shanghai

Voor de eerste keer kwam een charterboot, uitsluitend geladen met vers fruit uit Chili, aan in de haven van Shanghai, de grootste haven ter wereld (wat betreft tonnage). De zending van 4000 ton fruit, van 30 exporterende bedrijven, werd ontvangen door autoriteiten van beide landen.

In december 2012 pionierde het bedrijf Dalian Yidu Group, een van de grootste importeurs van vers fruit in China, in het gebruik van chartervluchten voor zendingen vanuit Chili. Sindsdien is deze vorm van transport veranderd in een van de meest gebruikte middelen voor het verzenden van vers fruit van Chili naar China.

Dalian Yidu Group besloot te vernieuwen met een charterboot uitsluitend geladen met Chileens fruit. De aankomst werd in de haven van Shanghai gevierd door autoriteiten, ondernemers, exploitanten en vertegenwoordigers, die zo de aandacht vestigden op dit alternatief voor de bevoorrading van de Chinese markt.

"In 2017 werd Chili de belangrijkste exporteur van vers fruit naar de Chinese markt", zegt César Suárez, handelsattaché van Chili in Shanghai. Hij legt uit dat logistiek fundamenteel was om deze positie te bereiken.

Volgens Suárez zijn er, vanwege de vertragingen in de scheepvaart en de vraag naar vers fruit in het hoogseizoen, enorme inspanningen nodig voor de bevoorrading van de Chinese markt. "De charterboot, los van de chartervluchten die al succesvol zijn gebleken, bevordert ongetwijfeld dat het Chileense verse fruit bij de uiteindelijke consumenten terecht kan komen binnen de tijd, onder de omstandigheden en in de hoeveelheden die ze vragen", zegt hij.

Voor de autoriteiten van beide landen zal deze operatie verstrekkende gevolgen hebben. De operatie heeft "de potentie om de manier waarop fruit naar China vervoerd wordt te beïnvloeden". Onder de 4000 ton fruit waren onder meer blauwe bessen, kersen, nectarines, druiven en pruimen. De zending vanuit Valparaíso zal bestemming vinden in heel China.


Bron: marcotradenews.com

Publicatiedatum: 14-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: