Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maersk havendivisie breidt onshorediensten uit

De Deense rederij A.P. Moller-Maersk zal haar onshorediensten uitbreiden om tegemoet te komen aan de eisen van onder andere spoorwegexploitanten en vrachtvervoerders, zo schrijft de krant Borsen.

"Tot nu toe zijn het de grote scheepvaartmaatschappijen geweest die onze rekeningen betaalden en daarom hebben we ons hier vooral op gericht. Er zijn echter duizenden andere klanten zoals vrachtvervoerders en spoorwegexploitanten en daarom willen we onze dienstverlening uitbreiden," vertelt Henrik Lundgaard Pedersen van APM Terminals aan Borsen.

Een woordvoerder van APM Terminals bevestigt de plannen en voegt er aan toe dat het bedrijf veel kansen ziet om te groeien in de toeleveringsketen buiten de haven en door rechtstreeks zaken te doen met eindgebruikers. De nieuwe diensten zullen onder meer bestaan uit het wegen, ompakken en gekoeld bewaren van producten. 

Maersk, 's werelds grootste containerrederij, maakte vorige maand bekend dat het haar dienstverlening in alle onderdelen van de toeleveringsketen wil uitbreiden om de klant de mogelijkheid te bieden met één bedrijf zaken te doen bij het verladen van producten van de ene naar de andere kant van de wereld. 

APM Terminals beschikt wereldwijd over 74 havenfaciliteiten en verwerkte vorig jaar ruim 40 miljoen containers. 

"Tegenwoordig zijn er andere spelers die dit soort diensten aanbieden. De vraag blijft echter met hoeveel partijen de klant bereid is zaken te doen. We denken dat we dit kunnen combineren," aldus Lundgaard Pedersen in Borsen.

Publicatiedatum: 13-3-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: