Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste fysieke mijlpaal duurzaam energiesysteem Nieuw Reijerwaard

Maandag 12 maart is op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard de eerste zichtbare stap gezet naar een duurzaam energiesysteem. Lennart van der Linden, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), stak symbolisch de stekker in de Engie Smart Storage, een slimme batterij die is samengesteld uit gebruikte accu's uit elektrische auto's.Met de Engie Smart Storage kunnen verschillende concepten, waarbij het opslaan van duurzame energie een rol speelt, getest en geïmplementeerd worden. Het opslaan van energie als de zon schijnt of de wind waait en het terugleveren van energie als het donker of windstil is, wordt een belangrijk onderdeel van de duurzame energievoorziening, zoals deze op Nieuw Reijerwaard ontwikkeld wordt.
 
Balans in het netwerk
"Een ander aspect waar de slimme batterij een belangrijke rol in kan spelen, is het handhaven van de kwaliteit van het elektriciteitsnetwerk. Recent is gebleken wat onbalans in het elektriciteitsnet tot gevolg kan hebben: digitale klokken die achterlopen en alarmsystemen die ontregeld raken." 

"In de toekomst zal de rol van elektriciteitscentrales kleiner worden en de hoeveelheid wind en zonne-energie toenemen. In tegenstelling tot elektriciteitscentrales kan wind of zonne-energie niet worden geregeld naar de behoefte op een bepaald moment. Om dan toch de balans en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnetwerk op peil te houden, gaan slimme batterijen die digitaal gekoppeld zijn een belangrijke rol spelen."

Duurzaamste bedrijventerrein in Europa
Nieuw Reijerwaard wil voorop staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa als het gaat om productie, distributie en levering van duurzame energie. Met de plaatsing van deze slimme batterij is een belangrijke stap gezet in het realiseren van een robuust, stabiel en duurzaam energiesysteem. Een extra mooi aspect van deze slimme batterij is dat hij is opgebouwd uit gebruikte accu's uit elektrische auto's. Accu's die niet meer voldoen voor auto's, maar in plaats van afgedankt nu een tweede leven krijgen.


Lennart van der Linden (voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard), Guido Frenken (directeur Engie), Volbregt Smit (vicevoorzitter GRNR)

Voorzitter GRNR Lennart van der Linden: "De Smart Storage is de eerste tastbare stap naar een duurzame toekomst van Nieuw Reijerwaard. Dat is een feestelijke mijlpaal in de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard naar een duurzaam bedrijventerrein."

Voor meer informatie:
Engie Energie Nederland
Grote Voort 291
8041 BL ZwollePublicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018