Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lucien de Wit, Luba Fresh:

"Volumes Indiase druiven alweer aardig gelijkgetrokken"

Tholen - Leek er bij de start van het seizoen een invasie aan Indiase druiven naar Europa te komen, inmiddels is de situatie alweer gestabiliseerd. "Op een gegeven moment lagen de verscheepte volumes 30% hoger, maar het Indiase seizoen was ook twee weken eerder gestart. Inmiddels zijn de volumes alweer gelijkgetrokken", constateert Lucien de Wit van Luba Fresh.



Hij verwacht dat de volumes dit seizoen ongeveer zullen uitkomen op het niveau van vorig jaar, wat overigens een recordjaar was. Verschil met vorig jaar is dat na een vroege start ook het seizoen naar verwachting eerder afgelopen zal zijn. "De verwachting is dat het Indiase seizoen met drie weken een eind gebeurd is. Dat betekent dat het seizoen hooguit door zal lopen tot eind april. Vorig jaar gingen we door tot eind mei."



"Dit seizoen heeft India het voordeel dat de Europese markt zowat leeg is. Zuid-Afrika heeft geen witte, pitloze druiven meer. Vanuit Chili worden er maar weinig witte pitloze druiven hierheen verscheept. Daarbij hoor ik om me heen dat er kwaliteitsproblemen zijn met Chileense druiven. Hierdoor worden de Indiase druiven erg goed opgenomen. Veel handel is geprogrammeerd en er blijft niet zoveel over voor de vrije markt. Ook zie je dat de prijzen in India momenteel aantrekken, omdat ook andere bestemmingen buiten Europa meer gaan vragen", vertelt Lucien

"De kwaliteit en smaak van de Indiase druiven is goed. Prijstechnisch verloopt het seizoen ook beter dan vorig jaar. De prijzen van de losse druiven liggen, afhankelijk van merk en kwaliteit tussen de 8 en 9,50 euro en de prijs van de punnets ligt tussen de 1 en 1,10 euro. Er komen heus nog voldoende volumes aan, maar als je ziet hoe goed de druiven worden opgenomen, ben ik positief gestemd. Daarbij zijn ook de vooruitzichten voor het Egyptische druivenseizoen, gezien het vroegtijdige einde van India, veelbelovend", besluit de importeur.


Voor meer informatie:
Luciƫn de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com